Lekar pokušao da obljubi devojčicu

Izvor: Blic, 31.Okt.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekar pokušao da obljubi devojčicu

ZAJEČAR - Zaječarska policija podnela je krivičnu prijavu protiv primarijusa dr Miodraga Jolića (59), dečjeg hirurga zaječarskog Zdravstvenog centra, zbog sumnje da je počinio nedozvoljene polne radnje i pokušao da obljubi maloletnu pacijentkinju.

Miodrag Jolić se sumnjiči da je septembra 2006. godine u lekarsku sobu pozvao pacijentkinju D. B., koja je tada imala 15 godina, iz boljevačkog sela Podgorac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zaključao vrata i rekao joj da legne na krevet. Zatim joj je, kako stoji u prijavi, podigao pidžamu i počeo da joj dodiruje grudi uz očiglednu nameru da je obljubi, ali nije u tome uspeo jer je devojčica pobegla.

- Policija je radila po anonimnoj prijavi, što je dovelo i do podnošenja krivične prijave protiv dr Jolića - rečeno nam je u Opštinskom tužilaštvu.

Maloletna D. B. bila je primljena na Odeljenje dečje hirurgije zbog bolova u želucu. Istovremeno, njena majka Mirjana B. je ležala na ušnom odeljenju.

- Ćerka me je pozvala na mobilni telefon i kroz plač ispričala kako joj je doktor Jolić dodirivao grudi. Odmah sam otišla tamo da to raspravim s njim, a on me je ubeđivao da se to nije dogodilo i zamolio me je da ga ne prijavim. Momentalno sam, na lični zahtev, odvela ćerku kući. Međutim, pre nekoliko dana je u našu kuću došla policija i razgovarala sa mojom ćerkom o tom događaju - kazala nam je majka devojčice.

Doktor Jolić negira ove optužbe uz napomenu da u pomenutoj sobi uopšte ne postoji nikakav ležaj, a i vrata se ne zaključavaju jer ne postoji ključ. On ističe da su protiv njega podnete još dve anonimne prijave zbog nedozvoljenih polnih radnji nad dve maloletne pacijentkinje, ali ih je tužilaštvo odbacilo kao neosnovane.

- Sve je to deo hajke koja se vodi protiv mene još od decembra prošle godine, nakon što sam, čak putem medija, želeo da stopiram zatvaranje Odeljenja dečje hirurgije. Od tada se vanredno proverava moj stručni rad, proveravaju se istorije bolesti mojih pacijenata, prijavljuju me da nisam na radnom mestu, ali ovo je najgnusnije što su učinili. Pomenuta devojčica je plakala, pokušao sam da je utešim tako što sam joj prišao, a ona je pobegla od mene. To sam ispričao i njenoj majci - tvrdi doktor Jolić.

Jolić: Sve prijave neosnovane

Ovaj dečji hirurg poznat je širom Timočke krajine jer već 26 godina operiše decu, dok je u medicini 33 godine.

- Do sada nisu uspeli

da me unište profesionalno jer su sve prijave bile neosnovane, pa sada hoće moralno, tvrdi Jolić i dodaje da je tužio Zdravstveni centar jer mu je od

plate odbijeno 20 odsto zato što „nije obavio planirane zadatke za januar”. - Tog meseca sam imao 239 pregleda, a moj kolega samo 42, i imao sam 16 operacija, a kolega jednu - kaže dr Jolić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lekar pipkao maloletnicu

Izvor: Večernje novosti, 30.Okt.2008, 20:37

Pripadnici Policijske uprave iz Zaječara podneli su u četvrtak Opštinskom tužilaštvu prijavu protiv primarijusa Miodraga Jolića (59), dečjeg hirurga u zaječarskom Zdravstvenom centru

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.