Spomenik partizanima išaran ustaškim grafitima

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2011, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomenik partizanima išaran ustaškim grafitima

Nepoznati vandali su u poslednja tri dana išarali partizanski spomenik u Zvonimirovom parku u Solinu ustaškim obeležjima, kukastim krstovima i slovom "U", te napisali grafit "retardirane partizančine".

Pripadnici hrvatske policije tragaju za vandalima koji su išarali partizanski spomenik i ukrali 10 venaca. Grafiti uvredljive sadržine ispisani su i na kući narodnog heroja Antiše Vučićića.

Policija je obavila uviđaj i podnela krivičnu prijavu protiv nepoznatog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << počinioca ili više njih, javili su hrvatski mediji.

U petak 12. avgusta, osvanuli su grafiti podrške Anti Gotovini u Livnu, a nedavno su osvanuli ustaški grafiti i na pravoslavnoj crkvi u Zadru.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizanski spomenik išarali ustaškim obilježjima, kukastim krstovima i slovom U

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Avg.2011

SOLIN - Nepoznati vandali su u posljednja tri dana išarali partizanski spomenik u Zvonimirovom parku u Solinu ustaškim obilježjima, kukastim krstovima i slovom "U", te napisali grafit "retardirane partizančine".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.