Kako su se specijalci Rosu iživljavali na Srbima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2018, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako su se specijalci Rosu iživljavali na Srbima

Radnik Centra za ekologiju i sport na Gazivodama Nemanja Milovanović je rekao Tanjugu da su pripadnici ROSU upali na Gazivode sa automatskim puškama, fantomkama i maltretirali četvoro radnika.

Milovanović, portir u tom centru, kaže da je 10 pripadnika ROSU oko 13 sati "upalo pod punim gasom kombijem na parking i počeli da ga maltretiraju".

"Bili su naoružani automatskim puškama, imali su  fantomke na glavi, troje je ostalo ovde i prišli su mi. Pitao  sam u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čemu je stvar, a oni su odgovorili - nemaš ništa ti da pitaš, skloni se tamo. Možemo da uđemo unutra kad hoćemo i možemo to da razvalimo".

Milovanović objašnjava da su pripadnici ROSU otišli u šumu, opkolili objekat, a njih držali kao taoce.

"Mogu da kažem da smo bili pod njihovom opsadom, čak su i čamcima dole išli. Nisam znao šta se dešava, pitao sam - izvinite šta se dešava, a oni su rekli da se sklonim, da mi ne objasne šta se dešava. Rekli su da mogu da uđu kad hoće i kad oni žele. Bahato su se ponašali i drali i kada su prolazila vozila usporavili su ih i na albanskom jeziku vikali i zaustavljali. Tu su bili od jedan do oko pola tri ili tri".

Milovanović kaže da mu je bilo teško i da je mislio u tim teškim trenucima samo na svoju porodicu.

Pita se kako će sutra da žive naša deca na KiM ako se tako ponašaju.

"Bukvalno smo bili kao taoci, pošto su ceo objekat opkolili i  samo sam čekao kad će da nas pohapse, a nisam znao razlog. Da li su hteli da pokažu silu ili im je smetala srpska zastava, ne znam. Jedino mi je porodica padala na pamet, znam da ništa nisam bio kriv".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.