KPS negira da je Marku Đuriću onemogućen ulazak na Kosovo i Metohiju, Đurić: Lažovi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2018, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KPS negira da je Marku Đuriću onemogućen ulazak na Kosovo i Metohiju, Đurić: Lažovi

Kosovska policija demantovala je srpske medije koji izveštavaju o tome da je direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću danas bio zabranjen ulazak na Kosovo.

Prema navodima pojedinih srpskih medija to se dogodilo oko 15 sati, a Đurić je za Tanjug kratko prokomentarisao demanti kosovske policije: "Žao mi je što albanski narod predstavljaju takvi lažovi i licemeri".

Zamenik direktora kosovske policije za severni deo Mitrovice Besim Hoti je izjavio za lajmi.net >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je Đurić imao dozvolu za ulazak na Kosovo, ali da nije ušao, jer je imao "svoje razloge".

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću danas popodne nije dozvoljen ulazak na KiM, što je, kako ističe Đurić, skandalozan potez Prištine.

Đurić je nešto posle 15. 00 časova vraćen sa administrativnog prelaza, iako je njegova poseta, kako ističu u Kancelariji za KiM, "uredno najavljena". Za Đurića je reč o skandaloznom potezu Prištine.

"Ovo je skandalozna odluka Prištine, protivna svim sporazumima i elementarnim principima slobode kretanja", ocenio je Đurić u izjavi za Tanjug.

On je rekao da će odmah po povratku u Beograd i nakon konsultacija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, obavestiti javnost o razlozima za taj i sve druge pritiske i ucene, kojima je srpska strana bila izložena danas i prethodnih dana, zbog, kako je istakao, nespremnosti da prihvatimo odluke Prištine koje bi bile direktno protiv srpskih interesa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opasna provokacija Albanaca: Marku Ðuriću onemogućen ulazak na KiM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2018

Skandalozan potez Prištine..Direktoru Kancelarije za KiM Marku Ðuriću danas popodne nije dozvoljen ulazak na KiM, što je, kako ocenjuje Ðurić, skandalozan potez Prištine!..Pročitajte i:..Ðurić je nešto posle 15 časova vraćen sa administrativnog prelaza, iako je njegova poseta, kako ističu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.