Izvor: B92, 07.Nov.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gligoriću ukinut pritvor

Beograd -- Okružni sud u Beogradu ukinuo je pritvor bivšem generalnom i finansijskom direktoru "Služenog glasnika", Branku Gligoriću i Verici Dujović.

Oni su osumnjičeni da su to javno preduzeće oštetili za oko 180 miliona dinara, pa će se u daljem toku postupka braniti sa slobode. Krivično vanpretresno veće ukinulo im je pritvor jer su prestali razlozi za njihovo zadržavanje.

Pošto su saslušani svi svedoci za koje je postojala opasnost da bi boravkom na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slobodi Gligorić i Dujovićeva mogli da na njih da utiču i da na taj način ometaju istragu, izjavila je Tanjugu portarolka suda Ivana Ramić.

Gligorić i Dujovićeva su u pritvoru proveli mesec dana.

Policija je, posle hapšenja saopštila da su oni tokom 2005. i 2006. godine istovremenim zaključivanjem štetnih ugovora o realizaciji menica između preduzeća "C market" i "Eko produkt 2002", koji su bili bez saglasnosti Vlade Srbije, plasirali sredstva "Službenog glasnika" u iznosu od oko 180 miliona dinara.

Oni su to radili bez provere postojanja dužničko-poverilačkog odnosa između "C marketa" i "Eko produkta 2002", kao i bez odgovarajućih sredstava obezbeđenja, iako su znali da se te menice ne mogu naplatiti.

Na taj način je "Službenom glasniku" naneta šteta od 180 miliona dinara, a Gligorić i Dujovićeva su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.