Izvor: Blic, 07.Nov.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinut pritvor bivšim direktorima "Službenog glasnika"

Okružni sud u Beogradu ukinuo je pritvor bivšem generalnom i finansijskom direktoru "Služenog glasnika", Branku Gligoriću i Verici Dujović.



Oni su osumnjičeni da su to javno preduzeće oštetili za oko 180 miliona dinara, pa će se u daljem toku postupka braniti sa slobode. Krivično vanpretresno veće ukinulo im je pritvor jer su prestali razlozi za njihovo zadržavanje. Gligorić i Dujovićeva su u pritvoru proveli mesec dana.

Pošto su saslušani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svi svedoci za koje je postojala opasnost da bi boravkom na slobodi Gligorić i Dujovićeva mogli da na njih da utiču i da na taj način ometaju istragu, izjavila je Tanjugu portarolka suda Ivana Ramić.

Policija je, posle hapšenja saopštila da su oni tokom 2005. i 2006. godine istovremenim zaključivanjem štetnih ugovora o realizaciji menica između preduzeća "C market" i "Eko produkt 2002", koji su bili bez saglasnosti Vlade Srbije, plasirali sredstva "Službenog glasnika" u iznosu od oko 180 miliona dinara.

Oni su to radili bez provere postojanja dužničko-poverilačkog odnosa između "C marketa" i "Eko produkta 2002", kao i bez odgovarajućih sredstava obezbeđenja, iako su znali da se te menice ne mogu naplatiti.

Na taj način je "Službenom glasniku" naneta šteta od 180 miliona dinara, a Gligorić i Dujovićeva su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gligoriću i Dujovićevoj ukinut pritvor

Izvor: Kurir, 07.Nov.2008

BEOGRAD, 7. novembra (Tanjug) - Okružni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor bivšem generalnom i finansijskom direktoru "Služenog glasnika" Branku Gligoriću i Verici Dujović, osumnjičenim da su to javno preduzeće oštetili za oko 180 miliona dinara, pa će se u daljem toku postupka braniti sa...

Nastavak na Kurir...

Gligoriću ukinut pritvor

Izvor: RTS, 07.Nov.2008

Krivično veće Okružnog suda u Beogradu ukinulo je pritvor bivšem generalnom direktoru "Službenog glasnika" Branku Gligoriću i bivšoj finansijskoj direktorki tog preduzeća Verici Dujmović koji se terete za zloupotrebu službenog položaja. .Portparolka...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.