Dvostrukom ubici ukinuta presuda od 40 godina zatvora

Izvor: Glas javnosti, 17.Apr.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvostrukom ubici ukinuta presuda od 40 godina zatvora

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Živojin Mihajlović (51) iz Negotina osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zbog dvostrukog ubistva iz koristoljublja i naložio da mu se ponovo sudi, objavljeno je na sajtu tog suda.

Ukinutom presudom Višeg suda u Negotinu Mihajlović je bio osuđen zbog ubistva Branislave Stojanović (40) i njenog sina Danijela (17) 10. i 11. oktobra 2007. Mihajlović se tereti da je prvo ubio Branislavu da bi prikrio da je od nje na >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << prevaru uzeo 3.000 evra, a zatim i njenog sina da bi prikrio prethodni zločin.

Suđenje će biti ponovljeno i Desimiru Stanojeviću, koji je optužen u istom predmetu i bio osuđen je na šest meseci zatvora, zbog prikrivanja da je od Mihajlovića uzeo mobilne telefone za koje nije znao da su pripadali žrtvama Branislavi i Danijelu i prodao ih.

Po nalaženju Apelacionog suda prvostepena presuda sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupka s obzirom na to da u presudi nisu dati razlozi o odlučnim činjenicama, a oni koji su dati su nejasni i u znatnoj meri protivurečni.

Apelacioni sud je Mihajloviću produžio pritvor do dalje odluke Višeg suda u Negotinu.

Telo ubijenog momka pronađeno je nekoliko meseci posle zločina na nepristupačnom terenu između sela Sikole i Salaš, a obdukcijom je utvrđeno da je ubijen Mihajlovićevim pištoljem iz neposredne blizine. Telo njegove do danas majke nije pronađeno.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.