Dečak heroj: Povukao prijatelja, pa završio pod točkovima!

Izvor: Večernje novosti, 12.Okt.2019, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak heroj: Povukao prijatelja, pa završio pod točkovima!

Damjan Rešević (17) nastradao na magistralnom putu Šabac - Loznica. Ž. M. (28) imao u sebi 2,32 promila alkohola MALOLETNI Damjan Rešević (17), iz Klubaca kod Loznice, učenik trećeg razreda Srednje tehničke škole na smeru auto-mehaničar, nastradao je u petak uveče na magistralnom putu Šabac - Loznica, kod firme "Elind", dok se kretao pešice. Na njega je, kako saznajemo u policiji, naleteo automobil za čijim je volanom bio Ž. M. (28), iz susednog sela. Osumnjičeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je imao u sebi 2,32 promila alkohola. Odmah mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova, posle čega sledi privođenje dežurnom tužiocu koji će da odluči da li će da traži pritvor od sudije za prethodni postupak nadležnog suda.PROČITAJTE JOŠ - DEČAK POGINUO NA MAGISTRALNOM PUTU: Pijani vozač naleteo na 17-godišnjaka Navodno, osumnjičeni se posle udesa udaljio s mesta događaja, pa se potom vratio. Kako "Novosti" saznaju od Damjanovog druga Pere S., poginuli momak je te noći bio sa još dvojicom vršnjaka na rođendanu u Lipničkom Šoru. Dok su se putem vraćali kući, na njih je velikom brzinom naleteo automobil, a Damjan je nastradao tako što je prethodno povukao drugara i tako mu spasao život. Sam nije uspeo da se skloni. Povređeni vršnjak je prebačen u bolnicu i nije u životnoj opasnosti. Treći dečak nije zadobio nikakve povrede. Damjana Reševića od prekisnoć oplakuje čitav kraj. Bio je, kako kažu, omiljen među vršnjacima, talentovani boksera, i imao je junačko srce. Istraga je još u toku i očekuje se zvanično saopšenje o tome kako je došlo do tragedije. UHAPŠEN VOZAČ POLICIJSKA uprava u Šapcu, u saopštenju dostavljenom medijima, navodi da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili Ž. M. (28), iz okoline Loznice, zbog sumnje da je počinio krivično delo - teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. - Sumnja se da je vozač "pežoa" lozničkih registarskih oznaka Ž. M. (1991), u mestu Lipnički Šor, na magistralnom putu Loznica - Šabac, pod dejstvom alkohola izgubio kontrolu nad vozilom i udario u tri pešaka koja su se kretala kolovozom - navodi u zvaničnom saopštenju PU Šabac.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

POKOSIO GA PIJANI VOZAČ Damjan (17) poginuo pokušavajući da SPASAVAJUĆI DRUGA od smrti

Izvor: Blic, 13.Okt.2019, 00:26

Damjan R. (17) iz Klubaca kod Loznice, učenik trećeg razreda Srednje tehničke škole na smeru auto-mehaničar, nastradao je u petak uveče na magistralnom putu Šabac - Loznica, dok se sa drugovima vraćao sa rođendana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.