Najnovije vesti
Vesti Hronika
POKOSIO GA PIJANI VOZAČ Damjan (17) poginuo SPASAVAJUĆI DRUGA od smrti

POKOSIO GA PIJANI VOZAČ Damjan (17) poginuo SPASAVAJUĆI DRUGA od smrti

Damjan R. (17) iz Klubaca kod Loznice, učenik trećeg razreda Srednje tehničke škole na smeru auto-mehaničar, nastradao je u petak uveče na magistralnom putu Šabac - Loznica, dok se sa drugovima vraćao sa rođendana.

Stradali Damjan R. Foto: privatna arhiva / RAS Srbija
Stradali Damjan R.

Na njega je naleteo automobil za čijim je volanom bio Željko M. (28), iz susednog sela. Osumnjičeni je imao u sebi 2,32 promila alkohola.

Kobne noći Damjan je kobne noći sa još dvojicom vršnjaka bio na rođendanu u Lipničkom Šoru. Kako prenose "Novosti" dok su se putem vraćali kući, na njih je velikom brzinom naleteo automobil, a Damjan je nastradao tako što je prethodno povukao drugara i tako mu spasao život. Sam nije uspeo da se skloni.

Pročitajte još

Prema nepotvrđenim informacijama, vozač Željko M. se posle udesa udaljio sa mesta nesreće, ali se uskoro vratio. Damjanovi povređeni drugovi Boško L. i Stefan G. su prevezeni u bolnicu, gde im je ukazana lekarska pomoć. Boško L. je posle ukazane medicinske pomoći pušten kući, dok je Stefan G. zadržan na bolničkom lečenju. 

Osumnjičenom Željku M. je odmah određeno policijsko zadržavanje do 48 časova. Kako "Blic" saznaje, nakon saslušanja na koje se čekalo satima jer osumnjičeni za ovaj stravičan udes nije bio u stanju da daje iskaz, Tužilaštvo je za Željka M. zatražilo pritvor.