Dečak heroj: Povukao prijatelja, pa završio pod točkovima!

V. MITRIĆ

12. 10. 2019. u 21:08

Novi detalji nesreće: Damjan Rešević (17) nastradao na magistralnom putu Šabac - Loznica. Ž. M. (28) imao u sebi 2,32 promila alkohola

Дечак херој: Повукао пријатеља, па завршио под точковима!

Damjan Rešević,Foto Fejsbuk

MALOLETNI Damjan Rešević (17), iz Klubaca kod Loznice, učenik trećeg razreda Srednje tehničke škole na smeru auto-mehaničar, nastradao je u petak uveče na magistralnom putu Šabac - Loznica, kod firme "Elind", dok se kretao pešice.

Na njega je, kako saznajemo u policiji, naleteo automobil za čijim je volanom bio Ž. M. (28), iz susednog sela. Osumnjičeni je imao u sebi 2,32 promila alkohola. Odmah mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova, posle čega sledi privođenje dežurnom tužiocu koji će da odluči da li će da traži pritvor od sudije za prethodni postupak nadležnog suda.

Navodno, osumnjičeni se posle udesa udaljio s mesta događaja, pa se potom vratio.

Kako "Novosti" saznaju od Damjanovog druga Pere S., poginuli momak je te noći bio sa još dvojicom vršnjaka na rođendanu u Lipničkom Šoru. Dok su se putem vraćali kući, na njih je velikom brzinom naleteo automobil, a Damjan je nastradao tako što je prethodno povukao drugara i tako mu spasao život. Sam nije uspeo da se skloni.

Povređeni vršnjak je prebačen u bolnicu i nije u životnoj opasnosti. Treći dečak nije zadobio nikakve povrede.

Damjana Reševića od prekisnoć oplakuje čitav kraj. Bio je, kako kažu, omiljen među vršnjacima, talentovani boksera, i imao je junačko srce.

Istraga je još u toku i očekuje se zvanično saopšenje o tome kako je došlo do tragedije.


UHAPŠEN VOZAČ

POLICIJSKA uprava u Šapcu, u saopštenju dostavljenom medijima, navodi da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili Ž. M. (28), iz okoline Loznice, zbog sumnje da je počinio krivično delo - teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

- Sumnja se da je vozač "pežoa" lozničkih registarskih oznaka Ž. M. (1991), u mestu Lipnički Šor, na magistralnom putu Loznica - Šabac, pod dejstvom alkohola izgubio kontrolu nad vozilom i udario u tri pešaka koja su se kretala kolovozom - navodi u zvaničnom saopštenju PU Šabac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Goran

12.10.2019. 21:47

Reci su suvise nek te andjeli cuvaju a vozacu maksimalna brzo potezna kazna bes prava na zalbu

LESA

12.10.2019. 21:49

Dzaba sve to ode plemenito dete zarad jednog alkosa i narkomancine. dobice neku godinu Na zalost. takvima minimalac 20 godina

S.

12.10.2019. 22:17

Taj put između Šapca i Loznice je magistralni put kroz naseljena mesta......tu je nova saobraćajnica je san decenijama ......mladog momka više nema......

Милош

13.10.2019. 00:39

Бог да ти душу прости, јуначе! А сигурно и јесте. Саучешће породици и пријатељима.

Ajnsajn

14.10.2019. 09:12

Mene jedino brine sto je sin policajca... To moze biti "olaksavajuca okolnost" tokom sudjenja... Zbog takvih "tatinih sincica" ja se prekrstim svaki put kad u kola stavim svoje dvoje male dece i zenu... Jer sta meni vredi sto ja vodim racuna,kad ide manijak iz druge trake...ili iza...

Шатор

14.10.2019. 10:00

Пијани возач за воланом - убиство најтежег ранга са предумишљајем. Значи таква и казна.

Annnnaaaaa

14.10.2019. 14:13

@Шатор - Ne moze da bude sa predumisljajem ubistvo nikako. Takva su ubistva planiraju a ovaj pijanac sigurno nije planirao da ubije nekoga.

Pers

15.10.2019. 08:38

@Шатор - korišćenjem alkohola ili droge vozač je sebe pripremio za izvršenje teškog krivičnog dela. Niko ga nije terao da pije, sam je to učinio znajući da će upravljati vozilom.. Tu je umišljaj.

Niko

15.10.2019. 06:18

Ja nigde jos nisam procitao sta su radili na prometnoj magistrali??? OD kada je dozvoljeno da se seta po magistrali...???