Dačić: Oštar obračun sa kriminalom

Izvor: B92, 13.Apr.2009, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Oštar obračun sa kriminalom

Novi Sad, Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je oštar obračun sa organizovanim kriminalnim grupama u Srbiji.

Dačić je na komemoraciji ubijenom policajcu Vladimiru Grandiću, najavio obračun sa kriminalom obećavši da će dati sve od sebe da žrtva, koju je Grandić dao u borbi protiv kriminala, neće biti uzaludna.

"Niko u ovoj državi ne može biti jači od nje. Napad na policajca je napad na državu. Kriminal je najveće zlo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje izjeda državu. Tražim od društva, države, političkih stranaka, podršku policioji u borbi protiv kriminala", rekao je ministar policije.

Sahranjen uz najviše počasti

Vladimir Grandić sahranjen je danas, uz najviše državne i verske počasti, na Novom groblju u Novom Sadu.

Sahrani su prisustvovali su predsednik republike Boris Tadić, predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović, ministri Ivica Dačić i Dragan Šutanovac, kao i predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić i drugi reublički i pokrajinski funkcioneri. Opelo su služili sveštenici Eparhije Bačke.

Ispračaju je pored porodice prisustvovalo i više hiljada Novosađana.

Dačić je takođe ukazao da prvi rezultati istrage pokazuju da je pištolj kojim je ubijen policajac pripadao valjevskoj grupi.

Policajac Vladimir Grandić ubijen je pri hapšenju pljačkaša na novosadskom autoputu.

Komemoraciji u skupštini Novog Sada su, pored Dačića i Grandićeve porodice, prisustvovali i Igor Pavličić gradonačelnik Novog Sada, i predstavnici novosadske policije.

Na komemoraciji je govorio i komandir saobraćajne policije Vladimirov satrešina Željko Čavić koji je rekao da je Vladimir uvek zračio dobrotom i pozitivnom ernergijom.

"Čim je došao u novosadsku saobraćajnu policiju za kratko vreme je pobrao simpatije svih zapolsenih", naveo je Čavić.

Podsetimo Grandić je umro u nedelju ujutru u Kliničkom centru Vojvodine, od povreda zadobijenih u subotu u sukobu sa pljačkašima na autoputu kod Novog Sada.

Homen: Nema nedodirljivih

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen rekao je danas da tužilaštvo i država moraju da pokažu da za njih ne postoje nedodirljivi kriminalci, bez obzira da li oni dolaze iz sveta politike, organizovanog kriminala i da će prema svima na jednak način postupati.

"Samo na taj način možemo da vratimo veru u pravosuđe. Mislim da smo na dobrom putu", rekao je Homen na promociji časopisa Tužilačka reč.

Homen je rekao da su istraživanja pokazala da samo tri odsto građana smatra da korupcija postoji u tužilaštvu i ocenio da ono uživa veliki ugled u našem društvu.

Tužilaštvo uvek reaguje na adekvatan način, rekao je on i ocenio daq je tužilačka organizacija često zanemarivana iako je kvalitetno radila svoj posao.

Kako je rekao, za prvih devet meseci rada ove Vlade, Ministarsvo je parlamentu predložilo 30 zakona, od kojih je 25 usvojeno, a uskoro će biti upućena Skupštini dva izuzetno značajna zakona, zakon o krivičnom postupku i krivični zakonik njer tužilaštvo.

Moramo da vratimo veru građanima u pravosudne organe, da im pokažemo da više neće biti kompromisa, da se zločin ne isplati. Najvažnija je poruka generalna prevencija", rekao je Homen i dodao da je kaznena politika vrlo blaga.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić najavio obračun sa kriminalom

Izvor: Večernje novosti, 13.Apr.2009

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačih najavio je danas u Novom Sadu "oštar obračun" sa organizovanim kriminalnim grupama u Srbiji

Nastavak na Večernje novosti...

Dačić najavio obračun sa kriminalom

Izvor: NaDlanu.com, 13.Apr.2009

NOVI SAD, 13. aprila 2009. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačih najavio je u ponedeljak u Novom Sadu "oštar obračun" sa organizovanim kriminalnim grupama u Srbiji. Na komemoraciji policajcu Vladimiru Grandiću, Dačić je rekao da prvi rezultati istrage pokazuju da je pištoj...

Nastavak na NaDlanu.com...

Danas sahrana policajca Grandića

Izvor: RTS, 13.Apr.2009

Uz sve državne počasti, sahranjen policajac Vladimir Grandić, koji je preminuo od posledica ranjavanja u sukobu sa naoružanim kriminalcima. Svaki građanin treba da oda počast Vladimiru, jer je branio i državu i svakog od njih, poručio predsednik Tadić. I ministar policije i predsednik Republike...

Nastavak na RTS...

Policajac ubijen pištoljem valjevske grupe

Izvor: RTS, 13.Apr.2009

Prvi rezultati istrage ubistva policajca Vladimira Grandića pokazuju da je pištolj kojim je ubijen pripadao valjevskoj kriminalnoj grupi. Policija će učiniti sve da uništi sve kriminalne grupe u Srbiji, rekao ministar Ivica Dačić. ..Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da prvi...

Nastavak na RTS...

Sahranjen ubijeni policajac

Izvor: RTS, 13.Apr.2009

Uz sve državne počasti, sahranjen policajac Vladimir Grandić, koji je preminuo od posledica ranjavanja u sukobu sa naoružanim kriminalcima. Svaki građanin treba da oda počast Vladimiru, jer je branio i državu i svakog od njih, poručio predsednik Tadić. I ministar policije i predsednik Republike...

Nastavak na RTS...

Vladimire, tvoja žrtva neće biti uzaludna

Izvor: Politika, 13.Apr.2009

U Novom Sadu sahranjen hrabri policajac ubijen u obračunu sa pljačkašima u subotu po podne ..Novi Sad – Vladimire, učinio si ono što mnogi ne bi: dao si život u borbi protiv kriminala. Obećavam ti da tvoja žrtva neće biti uzaludna – poručio je vicepremijer i ministar unutrašnjih...

Nastavak na Politika...

Sahranjen policajac, objavljen rat kriminalu

Izvor: Mondo, 14.Apr.2009, 10:42

Oko 2.000 ljudi, među kojima i najviši državni funkcioneri, oprostilo se od policajca Vladimira Grandića koji je stradao na zadatku, u obračunu s kriminalcima. Predsednik Tadić najavio rat kriminalcima

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.