Cigarete predviđene za uništvanje prodavali na crnom tržištu

Izvor: RTS, 02.Avg.2019, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cigarete predviđene za uništvanje prodavali na crnom tržištu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su 12 osoba osumnjičenih da su cigarete koje su kao neupotrebljive bile predviđene za uništavanje, prodavali na crnom tržištu.
Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenih pronašla i zaplenila 190.000 paklica cigareta, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2,3 tone rezanog duvana i 5.136 patrona za električne cigarete, saopštio je MUP.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i nedozvoljena trgovina uhapšeni su organizator grupe i odgovorno lice jedne autoprevozničke radnje M. J. (1972), radnici obezbeđenja firme "Sekuritas" M. L. (1973), N. S. (1959) i M. Š. (1961), radnici firme "Ekosanit" P. P. (1975) i A. Z. (1999) i preprodavac D. D. (1967).
Uhapšeni su i preprodavci V. V. (1973), V. K. (1976) i D. G. (1971), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena trgovina, dok se osumnjičenima Đ. B. (1993) i T. J. (1993) na teret stavlja krivično delo nedozvoljeno skladištenje robe.
Postoje osnovi sumnje da su M. J. i A. Z., tokom 2018. i 2019. godine, uz pomoć radnika firme "Sekuritas" koji su obavljali poslove obezbeđenja u firmi "Ekosanit", u kojoj su cigarete trebale da budu uništene M. L., N. S., M. Š. i osumnjičenog P. P., cigarete prebacivali i čuvali u skladištu D. D.
Sumnja se da su potom V. K., D. G. i V. V. te cigarete prodavali na crnom tržištu.
Oni su, kako se sumnja, sačinjavali falsifikovane zapisnike u kojima su navodili da su cigarete uništene.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš: Neupotrebljive cigarete prodavali "na crno"

Izvor: B92, 02.Avg.2019

Niš -- Pripadnici MUP uhapsili su 12 osoba osumnjičenih da su cigarete koje su kao neupotrebljive bile predviđene za uništavanje, prodavali na crnom tržištu...Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenih pronašla i zaplenila 190.000 paklica cigareta, 2,3 tone rezanog duvana i 5.136 patrona...

Nastavak na B92...

Uhapšene Nišlije zbog krađe i preprodaje 190 hiljada paklica cigareta

Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Avg.2019

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su 12 osoba osumnjičenih da su cigarete koje su kao neupotrebljive bile predviđene za uništavanje, prodavali na crnom...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.