Čačak: Pritvor za maloletnika koji je napao Rome

Izvor: S media, 04.Apr.2011, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Pritvor za maloletnika koji je napao Rome

Maloletnom A.M. (17) iz Čačka sudija za maloletnike odredio je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je na rodjendanskoj žurci u prostorijama Udruženja Roma u tom gradu četvoricu mladića ranio nožem, od kojih su dvojica zadobila teške telesne povrede opasne po život.

A.M. je uhapšen u subotu, nakon što je u noći izmedju petka i subote sa još jednim mladićem i devojkom upao na rodjendansku žurku Aleksandra Nikolića (18) iz Čačka i nožem ranio četvoricu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << mladića, tri romske i jednog neromske nacionalnosti.

Nikolić i njegov drug M.V. (17) zadobili su teške telesne povrede i nalaze se na bolničkom lečenju, dok su druga dva mladića Danijel Dmitrović (20) i Goran Radosavljević (24) zadobili lakše telesne povrede.

Čačak: Proslava punoletstva završena "krvavo"

Poginula dva rudara u Čačku

Sto godina od dolaska prvog voza u Čačak

Nikolićev otac Nebojša (45) preminuo je od infarkta kada je čuo da mu je sin teško povredjen na žurci.

Koordintor za romska pitanja grada Čačka Miroslav Mitrović osudioje incident i zatražio da krivci budu najstrožije kažnjeni.

On je u izjavi medijima istako da Romi u Čačku poslednjih devet meseci imaju velkih problema - napadaju ih na ulici, razbijaju prozore na kućama - i zatražio da nadležni reaguju i zaštite ih.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.