Pritvor za maloletnika koji je napao Rome u Čačku

Izvor: Blic, 04.Apr.2011, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor za maloletnika koji je napao Rome u Čačku

ČAČAK - Maloletnom A.M. (17) iz Čačka sudija za maloletnike odredio je pritivor od 30 dana zbog sumnje da je na rođendanskoj žurci u prostorijama Udruženja Roma u tom gradu četvoricu mladića ranio nožem, od kojih su dvojica zadobila teške povrede opasne po život.

A.M. je uhapšen u subotu, nakon što je u noći između petka i subote sa još jednim mladićem i devojkom upao na rođendansku žurku Aleksandra Nikolića (18) iz Čačka i nožem ranio četvoricu mladića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tri romske i jednog neromske nacionalnosti.

Nikolić i njegov drug M.V. (17) zadobili su teške povrede i nalaze se na bolničkom lečenju, dok su druga dva mladića Danijel Dmitrović (20) i Goran Radosavljević (24) zadobili lakše povrede.

Nikolićev otac Nebojša (45) preminuo je od infrakta kada je čuo da mu je sin teško povredjen na žurci.

Koordintor za romska pitanja grada Čačka Miroslav Mitrović osudio

je incident i zatražio da krivci budu najstrožije kažnjeni.

On je u izjavi medijima istako da Romi u Čačku poslednjih devet

meseci imaju velkih problema - napadaju ih na ulici, razbijaju prozore

na kućama - i zatražio da nadležni reaguju i zaštite ih.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.