Brat i sestra iz Novog Sada izvađeni iz stena Savinog kuka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2011, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brat i sestra iz Novog Sada izvađeni iz stena Savinog kuka

PODGORICA -

Brat i sestra, Marko i Milica Bojković iz Novog Sada, koji turistički borave na Žabljaku, spaseni su jutros iz stena Savinog kuka gde ih je zatekla noć dok su planinarili bez vodiča.

Bojkovići su zbog slabe vidljivosti skrenuli sa markacije i našli se u bezizlaznoj situaciji.

Kako prenosi portal "Vijesti", oko ponoći počela je akcija spasavanja u kojoj su učestvovali spasioci iz Žabljaka.

Do Bojkovića, koji su bili zaglavljeni između >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stena, moglo se doći jedino postavljanjem alpinističih konopaca.

Pošto smo spustili užad i obavili ostale mere obezbeđenja, do njih je stigao prvi spasilac, nakon čega je akcija uspešno završena, kazao je jedan od spasilaca Zoran Vojinović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brat i sestra iz Novog Sada spaseni iz stena Savinog kuka

Izvor: Blic, 09.Avg.2011

PODGORICA - Brat i sestra, Marko i Milica Bojković iz Novog Sada, koji turistički borave na Žabljaku, spaseni su jutros iz stena Savinog kuka gde ih je zatekla noć dok su planinarili bez vodiča...Bojkovići su zbog slabe vidljivosti skrenuli sa markacije i našli se u bezizlaznoj situaciji...Kako...

Nastavak na Blic...

BRAT I SESTRA SPASENI IZ STENA NA ŽABLJAKU

Izvor: Kurir, 09.Avg.2011

PODGORICA - Brat i sestra, Marko i Milica Bojković iz Novog Sada, koji turistički borave na Žabljaku, spaseni su u utorak ujutro iz stena Savinog kuka gde ih je zatekla noć dok su planinarili bez vodiča...PODGORICA -  Brat i sestra, Marko i Milica Bojković iz Novog Sada, koji turistički borave...

Nastavak na Kurir...

Brat i sestra proveli noć zaglavljeni među stenama

Izvor: Press, 09.Avg.2011

Brat i sestra, planinari Marko i Milica Bojković iz Novog Sada, spaseni su na Žabljaku posle velike i dramatične potrage koja je trajala čitave noći.

Nastavak na Press...

Brat i sestra spaseni iz stena na Žabljaku

Izvor: Glas javnosti, 10.Avg.2011, 07:11

PODGORICA -  Brat i sestra, Marko i Milica Bojković iz Novog Sada, koji turistički borave na Žabljaku, spaseni su u utorak ujutro iz stena Savinog kuka gde ih je zatekla noć dok su planinarili bez vodiča...Bojkovići su zbog slabe vidljivosti skrenuli sa markacije i našli se u bezizlaznoj situaciji...Kako...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.