Branilac o produženju pritvora Krstiću: Nije bio na Kosovu i Metohiji tokom rata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2020, 12:07

Branilac o produženju pritvora Krstiću: Nije bio na Kosovu i Metohiji tokom rata

Posebno odeljenje Osnovnog suda u Prištini produžilo je za još dva meseca pritvor Zlatanu Krstiću iz Kragujevca, osumnjičenom da je počinio ratni zločin u okolini Uroševca tokom rata 1999, izjavio je danas Krstićev advokat Dejan Vasić.

On je za Kosovo onlajn rekao da se produženjem navršava puna godina kako je Krstić pritvoren, a da je Specijalno tužilaštvo Kosova u međuvremenu protiv njega podiglo optužnicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pod sumnjom da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništa.

Optužnica Krstića dovodi u vezu sa ubistvom četvorice članova porodice Nuhaj iz Nerodimlja, u opštini Uroševac, tokom marta 1999. godine.

"Zlatan Krstić uopšte nije bio na Kosovu i Metohiji tokom rata, niti je bio mobilisan. Sama optužnica je rezultat proizvoljnih pretpostavki specijalnog tužioca. Siguran sam da će se tokom postupka nevinost mog branjenika nesumnjivo dokazati", istakao je Vasić.

On je dodao da ga u ovom trenutku hrabri Krstićevo stabilizovano zdravstveno stanje, kao i želja predsednika sudskog veća Muse Konđeljija da postupak bude sproveden hitno i u skladu sa zakonom.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Silvani Arsović i Dragiši Markoviću produžena mera obaveznog javljanja

Izvor: RTS, 12.Maj.2020

Predesedavajući Sudskog veća posebnog odeljenja osnovnog suda u Prištini sudija Valjon Kurtaj produžio je na još dva meseca odluku o obaveznom javljanju u policijsku stanicu za Dragišu Markovića i Silvanu Arsović. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.