Bombe su bile namenjene njemu?! Kakav haos bi nastao da su eksplodirale!

Izvor: BKTV News, 25.Avg.2017, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombe su bile namenjene njemu?! Kakav haos bi nastao da su eksplodirale!

Zahvaljujući prisebnosti jednog stanara zgrade izbegnuta je katastrofa.

Dve eksplozivne naprave demontirala je u sredu policija u Ulici Mihajla Gavrilovića na Vračaru u Beogradu. Jedna je bila prikačena na skuter u podzemnoj garaži, a druga na stub kod ulaza, odnosno izlaza sa parkirališta. Meta je bio izvesni kontroverzni biznismen, koji često dolazi u ovaj kraj, tvrdi izvor "Novosti" blizak istrazi.

Okončan haos na Vračaru! Deaktivirana bomba pronađena na >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << skuteru, ceo kraj bio blokiran!

Onaj ko je planirao zločin, kaže za "Večernje novosti" izvor, ništa nije hteo da prepusti slučaju. Zahvaljujući prisebnosti jednog stanara zgrade izbegnuta je katastrofa. Utvrđeno je da je skuter ukraden i nema sumnje da je trebalo da bude korišćen za likvidaciju. Na koji način je planirano da se zločin izvede još se istražuje.

"Obe naprave, ona na motoru, kao i druga sakrivena u kesi i zavezana za stub, trebalo je da budu aktivirane daljinski. Detaljno istražujemo slučaj. Prijavljeno je da je motor ukraden pre nekoliko nedelja. Prva varijanta je da je potencijalna meta možda često parkirala u toj garaži, možda baš u blizini gde je ostavljen skuter. Ne možemo ni da zamislimo kakav bi haos nastao da je bomba tu eksplodirala", navodi izvor "Novosti".

Haos u centru Beograda: Prevrnuo se auto u Bulevaru kralja Aleksandra!

Ipak, bliža je istini teorija po kojoj je zločinac, ili njegov saučesnik, tu ostavio skuter kako bi ga kasnije parkirao pored potencijalne mete. Oba pronađena paketa sa eksplozivnim punjenjem bila su spremna da se aktiviraju pozivom sa mobilnog telefona.

Zločinci su imali i rezervni plan i napravu. Ukoliko bi se dogodilo nešto nepredviđeno u garaži i prva naprava ne eksplodira, meta bi bila ubijena aktiviranjem eksploziva pričvršćenog na stubić, pored ulaza, odnosno izlaza iz nje.

Stefanović izdao hitno saopštenje! Ovo više nećemo tolerisati!

"Drugu napravu našla je policija pregledom ulice blizu garaže, to je ugao Ulice Mihajla Gavrilovića i Južnog bulevara. Ispituju se stanari zgrade u kojoj je garaža, ali i okolnih objekata. Uzeti su i snimci sigurnosne kamere na obližnjim lokalima. Očekujemo da prikupimo podatke koji bi rasvetlili ko je bio potencijalna meta, ali i da se uđe u trag počiniocima", navodi sagovornik.

U toku je veštačenje skutera, kao i paklenih naprava. One su detaljno pregledane, kako bi se izdvojili potencijalni biološki tragovi, a forenzičari su pokušali da dođu i do otisaka.

"Sumnja se da su ubice pokušavale da ubiju izvesnog kontroverznog biznismena. Njegovo ime nije na spisku stanara, ali on često boravi u obližnjim lokalima", dodaje za "Novosti" sagovornik.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.