Izvor: RTS, 01.Avg.2022, 14:21

Bivši fudbaler Nikola Malbaša osuđen na zatvorsku kaznu od četiri i po godine

Viši sud u Beogradu osudio je na kaznu zatvora od četiri godine i šest meseci nekadašnjeg fudbalera Nikolu Malbašu, povodom optužbi za pokušaj ubistva I. N. u julu 2020. godine, kada ga je ranio nožem. Više javno tužilaštvo u Beogradu žaliće se na presudu.
Postupajući sudija, Nikoli Malbaši je ukinula pritvor, te mu izrekla meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (nanogicu), do pravosnažnosti presude.
Prilikom izricanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << presude, takođe, postupajuća sudija Svetlana Galić rekla je da su Malbašin i Neškovićev iskaz demantovani od strane veštaka.
Galićeva je, takođe, rekla da je prilikom odmeravanja kazne sudsko veće kao olakšavajuću okolnost cenilo da je Malbaša neosuđivan, otac dvoje dece, porodičan čovek, zbog čega se sudsko veće odlučilo da ga osudi na kaznu zatvora bližu minimalnoj za ovo krivično delo.
Ovo je prvostepena presuda na koju i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.
Postupajući zamenik Višeg javnog tužioca u svojim završnim rečima je zatražio od suda da Malbašu osudi na najmanje 10 godina i da mu produži pritvor do upućivanja na izvršenje kazne.
Na početku ovog procesa Nešković, koji u ovom postupku ima status oštećenog, ispričao je da ga je ranio nepoznati čovek, kojeg je tad video prvi put.
Protiv Neškovića se pred Višim sudom vodi postupak u kojem je on optužen za drogu, oružje i tešku krađu.
Više javno tužilaštvo u Beogradu optužnicom bivšeg fudbalera tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju.
Malbaša je bio u bekstvu desetak dana pre nego što se 19. jula 2020. godine predao policiji i od tada je u pritvoru.
Iz tužilaštva tada je saopšteno da se bivši fudbaler  sumnjiči da je sa umišljajem pokušao da liši života oštećenog u njegovom automobilu, kada mu je 8. jula nozem naneo više teskih telesnih povreda.
Tužilaštvo će uložiti žalbuViše javno tužilaštvo u Beogradu žaliće se na presudu kojom je Viši sud na četiri i po godine zatvora osudio Malbašu, kao i zbog odluke kojom mu je pritvor zamenjen zabranom napuštanja stana uz elektronski nadzor.
Po prijemu pisanog otpravka presude, tužilaštvo će razmotriti njene navode i u zakonskom roku uložiti žalbu na visinu izrečene kazne, kao i zbog ukidanja pritvora, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.
Tužilaštvo podseća da je Malbaša optužen da je 8. jula 2020. godine nožem naneo više teških telesnih povreda oštećenom I. N.
Naime, Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenog osudi na najmanje 10 godina zatvora i da mu produži pritvor.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tužilaštvo će uložiti žalbu na presudu Malbaši

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2022

Više javno tužilaštvo u Beogradu žaliće se na presudu kojom je danas Viši sud u Beogradu na četiri i po godine zatvora osudio Nikolu Malbašu zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, kao i zbog odluke kojom mu je pritvor zamenjen zabranom napuštanja stana uz elektronski nadzor...Po prijemu pisanog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.