Bezobrazluk KPS: Nisu to teroristi, samo nemaju dozvolu za oružje

Izvor: Vesti-online.com, 01.Feb.2016, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezobrazluk KPS: Nisu to teroristi, samo nemaju dozvolu za oružje

Kosovska policija negirala je u ponedeljak da su četiri osobe uhapšene ispred manastira Visoki Dečani povezane sa terorizmom ili pokušajem napada na taj srpski manastir. Portparol policije Baki Keljani kaže da su ti ljudi uhapšeni zbog nelegalnog posedovanja oružja.

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić ovo saopštenje naziva "vređanjem zdravog razuma" .

Kod uhapšenih je između ostalog pronađen "kalašnjikov" sa nekoliko okvira municije, pištolj, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i literatura islamističke sadržine.

Saopštenje kosovske policije za direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića je cinično, prenose beogradski mediji.

- Potpuno je jasno da je reč o verskim i političkim ekstremistima i fundamentalistima koji su došli da ili nekoga zastraše ili pokušaju nešto još gore. I stoga mislim da bi pokrajinske institucije sa dužnom ozbiljnošću da se odnose prema toj problematici, a ne da to pitanje instrumentalizuju i koriste kao jedno neosnovano štićenje onih koji su odgovorni za takvo ponašanje mislim da je to ponašanje radikalizam terorizam i da na taj način treba da bude kvalifikovano od strane pravosudnih organa - rekao je Đurić.

Zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević najavljuje da će biti proširena istraga protiv četvorice uhapšenih kako bi se utvrdilo da li postoje elementi terorizma ili verskog ekstremizma u ovom slučaju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.