Kosovska policija: Uhapššeni u Dečanima nisu teroristi

Izvor: RTS, 01.Feb.2016, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska policija: Uhapššeni u Dečanima nisu teroristi

Kosovska policija negirala je da je uhapsila četiri osobe ispred glavne kapije manastira Visoki Dečani zbog povezanosti sa terorizmom ili bilo kakvim pokušajem napada na taj manastir, a kosovski mediji pišu da iguman Sava Janjić njihovo hapšenje koristi iz propagandnih razloga.
Portparol policije Baki Keljani rekao je da je policija uhapsila četiri osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, prenose >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mediji.
"Ne možemo povezati ove ljude ni sa kakvim napadom na manastir niti sa teorirstičkom grupom", naveo je on.
Otac Sava je ranije saopštio da je kosovska policija u subotu uveče ispred glavne kapije manastira Visoki Dečani uhapsila četvoricu naoružanih islamista.
On je dodao da je u zajedničkoj akciji kosovske policije i KFOR-a, nakon legitimisanja i pretresa vozila, otkriveno da su uhapšeni posedovali "kalašnjikov" sa tri okvira municije i pištolj, a u vozilu je nađena i literatura islamističke sadržine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovska policija: Uhapšeni u Dečanima nisu teroristi

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Feb.2016

Kosovska policija negirala je da je uhapsila četiri osobe ispred glavne kapije manastira Visoki Dečani zbog povezanosti sa terorizmom ili bilo kakvim pokušajem napada na taj manastir, a kosovski mediji pišu da iguman Sava Janjić njihovo hapšenje koristi iz propagandnih razloga...Portparol policije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"Pitanje je kada će teroristi početi sa napadima"

Izvor: B92, 01.Feb.2016

Beograd -- Kosovska policija negirala je da su četiri osobe uhapšene ispred manastira Visoki Dečani povezane sa terorizmom ili pokušajem napada na manastir...Portparol policije Baki Keljani kaže da su ti ljudi uhapšeni zbog nelegalnog posedovanja oružja...Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.