Izvor: RTS, 09.Jun.2021, 09:48

Akcija policije u Beogradu - uhapšene četiri osobe, zaplenjeni narkotici i blindirano vozilo

Policija u Beogradu uhapsila je četiri osobe osumnjičene da su pripadnici organizovane kriminalne grupe, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
U saopštenju MUP-a navodi da su u nastavaku akcije "Muflon" pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave za grad Beograd, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsili četiri osobe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osumnjičene da su pripadnici organizovane kriminalne grupe.

Za organizatora grupe sumnjiči se D. Đ. (1988) koga je uhapsila austrijska policija u Beču, a po informacijama bezbednosnih službi Srbije, tom prilikom je zaplenjeno oko 10 kilograma heroina.
Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, policija je uhapsila pripadnike organizovane kriminalne grupe: P. N. (1989), S. R. (1989), S. Ž. (1996) i O. T. (1983), dok se za dve osobe intenzivno traga.
Policija je pretresom 16 lokacija na teritoriji Beograda pronašla narkotike i skupocena vozila od kojih je jedno blindirano, kao i veću količinu novca, navodi se u saopštenju.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
Komentarišući hapšenje te grupe, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uzjavio je da je to velik iuspeh policije, BIA i Tužilašta za organizovani kriminal. Vulin dodaje da je međunarodna saradnja policije jedini način da se prekine lanac krijumčarenja narkotika. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"LEZI DOLE!" Evo kako je uhapšena DEKSTEROVA GRUPA, "pali" Đorđević blizak sa Veljom Nevoljom!

Izvor: Blic, 09.Jun.2021

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je snimak velike policijske akcije u kojoj su uhapšene četiri osobe koje su osumnjičene da su pripadnici organizovane kriminalne grupe čiji je organizator Dario Đorđević zvani Dekster (33), pripadnik kavačkog klana i blizak saradnik Veljka Belivuka zvanog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.