AKCIJA DALMACIJA: Španci pohvatali žensku bandu od 50 Hrvatica

Izvor: Kurir, 11.Apr.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKCIJA DALMACIJA: Španci pohvatali žensku bandu od 50 Hrvatica

Akcija je sprovedena u gradu Vinaros koji je bio baza i mesto okupljanja hrvatske bande za koju se sumnja da je opljačkala 14 porodičnih kuća i drugih objekata širom Španije, ali i jednu u Italiji.

VALENSIJA - Španska policija u Vinarosu, u velikoj akciji sprovedenoj u saradnji sa policijom iz Valensije uhapsila je čak 50 hrvatskih državljanki, osumnjičenih za niz krađa i drugih krivičnih dela.

Policijska akcija "Dalmacija" samo je jedna u nizu akcija španske >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << policije sa ciljem lociranja i eliminacije putujućih bandi u toj zemlji.

Većina uhapšenih su romske nacionalnosti sa hrvatskim državljanstvom.

Prema pisanju "El Munda", grad Vinaros je mesecima bilo mesto okupljanja "hrvatskoj bandi" za koju se sumnja da je opljačkala 14 porodičnih kuća i drugih objekata širom Španije, ali i jednu u Italiji.

Reč je o običnim kriminalcima koji su koristili odsustvo ukućana kako bi ukrali nakit i ušteđevinu.

( EL Mundo)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.