Izvor: RTS, 23.Nov.2023, 07:52

Опада ниво Лима, неколико пријепољских села без струје

Ниво Лима  опада за  четири до пет центиметара на сат. Тренутно је 270 центиметара што је за 40 центиметара ниже него синоћ у 20 часова када је достигао највиши ниво. То је и 30 центиметара ниже од коте ванредне одбране од поплава коју су јуче прогласиле "Србијаводе". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Због могућег изливања реке ванредна ситуација проглашена је у четири пријепољске месне заједнице.
У вишим пределима пријепољске општине јуче је падао влажан, тежак снег па је понегде покидао каблове и има неколико села без струје. Данас се очекује нормализација пошто су падавине стале.
Начелник Одељења за ванредне ситуације Пријепоље Милан Млађеновић каже да је ниво Лима од 21 час претходне ноћи у опадању за четири до пет центиметара на сат.
"Очекујемо да се тај тренд настави у наредном периоду, пратећи ситуацију водостаја Лима у Црној Гори, односно узводно од Пријепоља“, навео је Млађеновић.

Према његовим речима у четири месне заједнице на територији општине Пријепоље проглашена је ванредна ситуација због опасности од поплава.
"Са првим знацима пораста водостаја припадници сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије кренули су у континуирани обилазак терена, односно обилазак оних критичних тачака за које искуствено знамо да су прве на удару поплавног таласа. На тим местима је вршено упозорење локалног становништва, а током јучерашњег целог дана је настављено са обиласком терена“, истакао је Млађеновић.
У вишим пределима Пријепољске општине је јуче почео да пада влажан снег, па су нека села остала без струје.
"Све екипе електродистрибуције Пријепоље су на терену и раде на отклањању кварова. Проблем је највећи био у месној заједници Бродарево, чија је целокупна територија у једном тренутку остала без напајања електричном енергијом, али је проблем веома брзо решен, тако да очекујемо да у току дана и сви остали потрошачи добију напајање електричном енергијом“, каже начелник Одељења за ванредне ситуације.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.