Izvor: RTS, 23.Nov.2023, 07:23

Гувернерка Њујорка: Нема назнака да је реч о терористичком нападу на граници између САД и Канаде

Гувернерка Њујорка Кети Хочул изјавила је да у овом тренутку нема назнака да је експлозија на граници између САД и Канаде терористички напад. Аутомобил је спаљен, остао је само мотор, рекла је гувернерка. Не зна се да ли је возач аутомобила инцидент изазвао свесно >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << или је реч о несрећи.
Канадске безбедносне службе истрага о експлозији водиле су под претпоставком да се ради о терористичком нападу, али је Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) утврдио да нема доказа о томе.

Како наводе из ФБИ, истрага је завршена и нису пронађени докази о постављеном експлозиву, нити повезаност са било којом терористичком групом.
ФБИ је обавестио јавност да је случај предат полицији у Нијагариним водопадима као предмет за саобраћајну истрагу.
Брачни пар из западног дела америчке државе Њујорк погинуо је у експлозији аутомобила на мосту Рејнбоу, код Нијагариних водопада, који повезује САД и Канаду.
На снимку са граничних сигурносних камера се види како бели аутомобил јури ка граничном прелазу Реинбоу бриџ, удара у ивичњак, а затим лети у ваздух, пренела је КТВ. Аутомобил се затим срушио и запалио источно од главног граничног прелаза на Нијагариним водопадима.
Један сведок је рекао да је видео прво црни дим, а затим ватру и да није било експлозије.
Гувернерка Кети Хочул је на конференцији за новинаре рекла да видео-снимак инцидента изгледа као да га је "генерисала вештачка интелигенција".
"Бићете у чуду. Аутомобил је оделетео у ваздух и прошао преко ограде", рекла је Хочул новинарима.
Навела је да власти још не знају да ли је возач аутомобила инцидент изазвао свесно или је реч о несрећи.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.