Izvor: RTS, 16.Avg.2023, 08:27

Наставља се рат беспилотним летелицама - три украјинска дрона уништена изнад Калушке области, лука Измаил на мети Москве

Рат у Украјини – 539. дан. У руским ваздушним ударима дроновима на југ Украјине извршеним током ноћи оштећени су силоси за жито и складишта у Измаилу, једној од речних лука на Дунаву која је кључна за извоз жита, саопштио је Кијев. Тврди и да су украјинске снаге повратиле >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << контролу над селом Урожајне у Доњецкој области. Москва је, са друге стране, саопштила да су три украјинска дрона уништена изнад Калушке области. Први теретни брод напустио Одесу користећи нови привремени коридор.
Кијев тврди да је украјинска ПВО ооборила 16 од 28 руских крстарећих ракета у нападу на Волинску и Лавовску област.

Министарство одбране Русије је саопштило да су ракете погодиле кључне војне индустријске објекте у Украјини, наневши им "значајну штету".
У обраћању учесницима конференције о међународној безбедности, која се одржава у Москви, Владимир Путин оценио је да западне земље покушавају да додатно распламсају сукоб у Украјини, шаљући оружје, опрему, војне саветнике и плаћенике.
Министар одбране Сергеј Шојгу на скупу је навео да прелиминарни резултати борбених дејстава показују да су војни ресурси Украјине скоро исцрпљени.
Са друге стране, Кијев најављује градњу утврђења и војну инфраструктуру у североисточним регионима који се граниче са Русијом и Белорусијом, вредну 35 милиона долара.
Володимир Зеленски посетио је регион Запорожја и састао се са трупама укљученим у контраофанзиву на југу земље .
Министар одбране Шведске Пал Јонсон најавио је да та земља припрема нови пакет војне помоћи Украјини у вредности од 314 милиона долара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.