Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Вагнер у Белорусији регистрован за образовне услуге; Литванија затвара граничне прелазе

Рат у Украјини – 539. дан. У руским ваздушним ударима дроновима на југ Украјине оштећени су силоси и складишта за жито у Измаилу, једној од речних лука на Дунаву која је кључна за извоз жита, саопштио је Кијев. Тврди и да су украјинске снаге повратиле контролу над селом Урожајне у Доњецкој области. Москва је, с друге стране, саопштила да су уништена четири дрона изнад Крима и Калушке области. Руска паравојна група "Вагнер" је регистрована у Белорусији, а њене активности су означене као образовне услуге, наводи се у белоруском државном регистру правних лица.

Кијев тврди да је украјинска ПВО оборила 16 од 28 руских крстарећих ракета у нападу на Волинску и Лавовску област.

Министарство одбране Русије је саопштило да су ракете погодиле кључне војне индустријске објекте у Украјини, наневши им "значајну штету".

У обраћању учесницима конференције о међународној безбедности, која се одржава у Москви, Владимир Путин оценио је да западне земље покушавају да додатно распламсају сукоб у Украјини, шаљући оружје, опрему, војне саветнике и плаћенике.

Министар одбране Сергеј Шојгу на скупу је навео да прелиминарни резултати борбених дејстава показују да су војни ресурси Украјине скоро исцрпљени.

С друге стране, Кијев најављује градњу утврђења и војну инфраструктуру у североисточним регионима који се граниче са Русијом и Белорусијом, вредну 35 милиона долара.

Володимир Зеленски посетио је регион Запорожја и састао се са трупама укљученим у контраофанзиву на југу земље.

Министар одбране Шведске Пал Јонсон најавио је да та земља припрема нови пакет војне помоћи Украјини у вредности од 314 милиона долара.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара