Tramp pobijedio u još tri države

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2016, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp pobijedio u još tri države

Donald Tramp pobijedio je u još tri američke države na stranačkim izborima za republikansku nominaciju za predsjednika SAD.

Među Demokratama, Berni Sanders ostvario je neočekivanu pobjedu u Mičigenu, ali je Hilari Klinton povećala vođstvo velikom pobjedom u Misisipiju.

Ted Kruz je ostvario pobjedu na republikanskim izborma u Ajdahu, prenio je Bi-Bi-Si.

Tramp, biznismen bez iskustva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << na javnim funkcijama, vodi u anketama u Floridi, gdje je u utorak uveče održao pobjednički govor.

"Jedna od stvari zbog kojih sam najsrećniji je veliki odziv. Mislim da je ovo najveća priča u današnjoj politici", rekao je Tramp na konferenciji za novinare.

Poslije pobjeda u Misisipiju, Mičigenu i Havajima, Tramp je učvrstio poziciju kao najozbiljniji kandidat među Republikancima.

On je izdržao seriju negativnih reklama od svojih protivnika, koji dovode u pitanje njegove poslove i korišćenje vulgarnih i oštrih riječi.

Tramp je na konferenciji za novinare govorio o komercijalnim uspjesima proizvoda koji nose njegovo ime, od flašrane vode do vina.

Komentarišući kritike zbog toga što koristi psovke, milijarder je rekao da on od toga ima koristi jer time pokazuje da nije ograničen političkom korektnošću.

Tramp je rekao da će biti bolji predsjednik od svih, osim Abrahama Linkolna, i da je on "najveći konzervativac od svih".
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ubedljiva pobeda Trampa u tri države

Izvor: Beta, 09.Mar.2016

Kandidat za nominaciju Republikanske stranke za predsednika SAD Donald Tramp osvojio je najviše glasova na stranačkim izborima u tri države, dok je demokratski kandidat Berni Sanders odneo iznenadjujuću pobedu u Mičigenu.Novi stranački izbori za predsedničku nominaciju Republikanaca održani su...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.