SAD: Žene da učestvuju u arapskoj politici

Izvor: S media, 08.Mar.2011, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Žene da učestvuju u arapskoj politici

Sjedinjene Američke Države će insistirati na tome da žene budu uključene u tranziciji ka demokratiji u arapskim zemljama, izjavila je danas američki državni sekretar Hilari Klinton.

"Narednih meseci i godina žene u Egiptu i Tunisu, kao i u drugim zemljama, će imati ista prava kao i muškarci u stvaranju novih vlada", rekla je Klintonova na Medjunarodni dan žena.

"SAD će sve učiniti da žene budu uključene u sve procese, jer nijedna vlada ne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << može uspeti ako je polovina stanovništva isključena iz donošenja važnih odluka", dodala je Klintonova.

Američka vlada će podržati kampanju za ženska prava na Bliskom istoku, istakla je ona.

Američka državna sekretarka je podsetila da su žene koje su učestvovale u masovnim protestima u Kairu, koji su doveli do odlaska Hosni Mubaraka, jasno rekle da očekuju da u budućnosti imaju i glas i pravo glasa, prenosi AFP.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Klinton: Žene treba da učestvuju u politici u arapskom svetu

Izvor: Blic, 08.Mar.2011

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države će insistirati na tome da žene budu uključene u tranziciji ka demokratiji u arapskim zemljama, izjavila je danas američka državna sekretarka Hilari Klinton. .."Narednih meseci i godina žene u Egiptu i Tunisu, kao i u drugim zemljama, će imati ista prava...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.