Klintonova podstiče Evropu da obuzda migraciju

Izvor: B92, 23.Nov.2018, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klintonova podstiče Evropu da obuzda migraciju

Njujork -- Hilari Klinton pozvala je lidere EU da se pozabave pitanjem migracije i da pošalju jasnu poruku da neće moći više da pružaju sklonište i podršku migrantima.

Evropi je potreban snažniji pristup migraciji kako bi obuzdala rastuću opasnost od desničarskih populista, izjavila je Hilari Klinton, koja je pozvala lidere >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU da pokažu svojim biračima da oni ne mogu više migrnatima da pruže sklonište i podršku.

"Mislim da Evropa treba da se bavi migracijom jer to je ono što je zapalilo plamen", rekla je Klintonova u intervjuu za "Gardijan".

Bivši predsednički kandidat demokrata sugerisala je da je zabrinutost zbog migracija delimično doprinela da Britanija glasa da napusti EU.

Dok je Klintonova izjavila da se divi saosećanju nemačke kancelarke Angele Merkel, ona je rekla da je fer reći da je Evropa učinila svoj deo i mora da pošalje veoma jasnu poruku "mi nećemo moći da nastavimo da pružamo sklonište i podršku", jer ako se ne pozabavimo pitanjem migracija, to će nastaviti da "muti" političko telo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.