Klintonova podržava Obamu

Izvor: B92, 04.Sep.2013, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klintonova podržava Obamu

Vašington -- Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da podržava predlog predsednika Baraka Obame da vojno interveniše u Siriji.

"Hilari Klinton podržava nastojanja predsednika Obame da uključi Kongres u planiranje snažnog i ciljanog odgovora na stravičnu upotrebu hemijskog oružja kojoj je pribegao režim Bašara Asada", rekao je pomoćnik Klintonove za CNN.

Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prvi put da Klintonova, koju smatraju potencijalnim kandidatom na predsedničkim izborima 2016, komentariše situaciju u Siriji od kada je Obama počeo da govori o napadima protiv Asadovog režima.

Dok je bila državna sekretarka Klintonova je podržavala naoružavanje sirijske opozicije.

Televizija ABC Njuz tvrdi da bi podrška Klintonove Obaminom planu mogla pomoći da se skeptične demokrate ubede da je vojna akcija pravi put kojim SAD treba da idu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Klintonova nagrađena za gej prava

Izvor: B92, 04.Sep.2013

Njujork -- Bivša državna sekretarka SAD Hilari Klinton dobiće nagradu Fondacije Eltona Džona za borbu protiv side...Ona je nagrađena zbog zalaganja za prava homoseksualaca, saopštila je ta organizacija...Klintonovoj će pripasti prva osnivačeva nagrada, koja će joj biti uručena 15. oktobra u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.