Klintonova nagrađena za gej prava

Izvor: B92, 04.Sep.2013, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klintonova nagrađena za gej prava

Njujork -- Bivša državna sekretarka SAD Hilari Klinton dobiće nagradu Fondacije Eltona Džona za borbu protiv side.

Ona je nagrađena zbog zalaganja za prava homoseksualaca, saopštila je ta organizacija.

Klintonovoj će pripasti prva osnivačeva nagrada, koja će joj biti uručena 15. oktobra u Njujorku.

Kako se navodi u saopštenju, Klintonova je zaslužila ovo priznanje svojim govorom iz 2011. godine u kojem je ukazala da su prava homoseksualaca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - ljudska prava.

Tim govorom ona je takođe ukazala na to da je moguć svet bez bolesti side.

Fondacija Eltona Džona nagradila je 2009. godine i supruga Hilari Klinton - bivšeg predsednika SAD Bila Klintona (Bill).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hilari Klinton dobiće nagradu fondacije Eltona Džona

Izvor: NaDlanu.com, 05.Sep.2013, 00:06

Bivša državna sekretarka SAD Hilari Klinton dobiće nagradu AIDS fondacije Eltona Džona zbog zalaganja za prava gej populacije, saopštila je u sredu ta organizacija... Klintonovoj će pripasti prva osnivačeva nagrada, koja će joj biti uručena 15. oktobra u Njujorku.Kako se navodi u saopštenju,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.