Klintonova iduće nedelje na Balkanu i u Briselu

Izvor: S media, 06.Okt.2010, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klintonova iduće nedelje na Balkanu i u Briselu

Američi državni sekretar Hilari Klinton će iduće nedelje biti na evropskoj turneji, tokom koje će posetiti Sarajevo, Beograd, Prištinu i Brisel, saopštio je Stejt department.

"Državni sekretar Klinton će od 11. do 14. oktobra putovati u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Kosovo i Brisel", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Klintonova će se tokom tih poseta sastati sa predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vlada, liderima civilnog društva i gradjanima, kako bi naglasila američku spremnost da pomogne svim balkanskim državama da ostvare svoje aspiracije i udju u evropske i evroatlantske integracije.

Ona će u Briselu učestvovati na ministarskom sastanku NATO-a i razgovarati sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejom, kao i sa visokim predstavnikom za spoljnu politiku Ketrin Ešton.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hilari Klinton na evropskoj turneji

Izvor: Šumadija Press, 06.Okt.2010

Američka državna sekretarka Hilari Klinton će iduće nedelje posetiti Sarajevo, Beograd, Prištinu i Brisel, saopštio je Stejt department.

Nastavak na Šumadija Press...

Klintonova preti novim sankcijama

Izvor: Press, 07.Okt.2010, 01:32

Američki državni sekretar Hilari Klinton postaviće pred domaće političare jasan ultimatum: ili će BiH sprovesti reforme koje će zemlju brzo uputiti ka EU i NATO ili, u protivnom, slede izolacija, političke i ekonomske sankcije Američki državni...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.