Klintonova: Čestitke Kosorovoj

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jan.2012, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klintonova: Čestitke Kosorovoj

Američka državna sekretarka Hilari Klinton čestitala je bivšoj hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor na uspešnom vođenju hrvatske vlade, posebno na približavanju EU-u i borbi protiv korupcije, i izrazila je uverenje u nastavak jačanja odnosa između SAD i Hrvatske.

"U istoriji će ostati zapamćeno da ste vodili Hrvatsku na uspešnom putu prema članstvu u EU", napisala je Klinton bivšoj hrvatskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << predsednici vlade i sadašnoj potpredsednici Hrvatskog sabora, prenosi agencija Hina.

U pismu se dodaje da je podrška Jadranke Kosor istragama samog vrha vlade bila "bez premca i poslala je jasnu poruku da se u Hrvatskoj više ne toleriše politička korupcija".

U odgovoru na nedavno pismo koje je Kosor uputila američkoj državnoj sekretarki Klinton navodi se i da američka strana ceni Kosorkinu podršku zajedničkom cilju promocije regionalne i međunarodne stabilnosti, uključujući značajan doprinos Hrvatske međunarodnim mirovnim misijama KFOR-u i ISAF-u.

"Delim vaše uverenje da će odnosi naših dveju zemalja jačati i želim vam sve najbolje u budućem radu", stoji u pismu Hilari Klinton bivšoj hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.