Jeremić: Srpski Ustav ne dozvoljava izručenje košarkaša Miladina Kovačevića u SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Srpski Ustav ne dozvoljava izručenje košarkaša Miladina Kovačevića u SAD

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić prenio je u telefonskom razgovoru američkom senatoru Hilari Klinton da Srbija ne može da izruči Miladina Kovačevića, jer Ustav Srbije ne dozvoljava izručenje srpskih državljana drugim zemalja.

"Neverovatno mi je žao zbog celog događaja i saosećam s porodicom Štajnhauer", rekao je Jeremić, koji je prenio uverenja senatorki Klinton i stanovnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Njujorka da je Vlada Srbije u potpunosti opredeljena da sarađuje sa američkim vlastima.

Američko tužilaštvo tereti Miladina Kovačevića, koji je studirao i igrao košarku na univerziteta Bingemton, da je u maju u jednom baru pretukao studenta Brajana Štajnhauera koji je od povreda pao u komu.

Kovačević je pušten iz pritvora uz kauciju i oduzet mu je pasoš, ali se početkom juna vratio u Srbiju s privremenom putnom ispravom koju mu je izdao konzulat Srbije u Njujorku, što je izazvalo oštar protest američkih vlasti.

Roditelji Brajana Štajnhauera ponovili su juče da žele da se osumnjičenom Kovačeviću sudi u SAD.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.