Hilari na čelu srpske “Parade ponosa”!

Izvor: BKTV News, 22.Sep.2012, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hilari na čelu srpske “Parade ponosa”!

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Hilari Klinton mogla bi da se nađe na čelu beogradske “Parade ponosa“! Kako piše beogradski “Alo!“, organizatori “Prajda“ dobili su nezvaničnu najavu od protokola Klintonove da je ona u svoju agendu posete Srbiji uvrstila i šetnju na gej paradi.
Poseta Klintonove najavljena je za 4. oktobar, dok je parada zakazana za dva dana kasnije. Međutim, kako objašnjava izvor “Alo!“ blizak organizatorima te manifestacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << a pozivajući se na diplomatske krugove, ona bi posle posete srpskoj prestonici mogla na jedan dan da otputuje u Prištinu, dok bi u povratku svratila u Beograd kako bi svojim prisustvom podržala “Paradu ponosa“.
- Nije tajna da Klintonova veoma drži do ljudskih prava. Protokol državne sekretarke je u međuvremenu obavešten da se njen dolazak u Srbiju poklapa sa održavanjem gej parade, pa je u Ambasadi SAD nezvanično rečeno da je ostavljen prostor da uvažena gošća i sama prošeta 6. oktobra – kaže izvor lista “Alo!“.
On dodaje da je namera Klintonove da najavom svog učešća na paradi natera srpske zvaničnike da konačno otvoreno stanu uz pripadnike LGBT populacije i time pokažu da je Srbija zaista okrenuta evropskim vrednostima.
Goran Miletić, jedan od organizatora “Prajda“, nije mogao da potvrdi, ali ni da demantuje pisanje o učešću Klintonove na toj manifestaciji.
- Učešće visokih zvanica na “Paradi ponosa“ jednostavno ne možemo da komentarišemo dok ne dobijemo zvaničnu potvrdu njihovog dolaska. Tako je bilo i 2010. godine, kada nam je tek veče pred početak manifestacije definitivno potvrđen dolazak tadašnje američke ambasadorke Meri Vorlik – kaže Miletić.
Policija (ne)spremna!
Učešće Hilari Klinton na gej paradi svakako bi podrazumevalo podizanje bezbednosnih mera na najviši mogući nivo. Međutim, već postoje nezvanične najave da policija ponovo nije spremna da odbrani učesnike parade bez nereda na prestoničkim ulicama. Podsetimo, prošlogodišnji “Prajd“ je otkazan pod izgovorom da bi njegovo održavanje ugrozilo bezbednost građana i imovine, dok je godinu dana ranije gej parada održana sa bilansom od preko 200 uhapšenih izgrednika koji su rušili grad i tukli se s policijom, te više od 140 ljudi povređenih u neredima.
Izvor: Alo
Tweet
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hilar Klinton na čelu srpske Parade ponosa?

Izvor: Mondo, 22.Sep.2012

Državna sekretarka Sjedinjenih Američkih Država Hilari Klinton mogla bi da se nađe na čelu beogradske Parade ponosa, piše "Alo."..List saznaje da su organizatori Parade ponosa dobili nezvaničnu najavu od protokola Klintonove da je ona u svoju agendu posete Srbiji uvrstila i šetnju na gej paradi...Poseta...

Nastavak na Mondo...

Hilari Klinton na čelu srpske Parade ponosa?

Izvor: BanjalukaLive.com, 22.Sep.2012

Državna sekretarka Sjedinjenih Američkih Država Hilari Klinton mogla bi da se nađe na čelu beogradske Parade ponosa, piše "Alo". List saznaje da su organizatori Parade ponosa dobili nezvaničnu najavu od protokola Klintonove da je ona u svoju agendu posjete Srbiji uvrstila i šetnju na gej paradi. Posjeta...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.