Hilari Klinton doputovala u Beograd, sastala se sa Tadićem

Izvor: Beta, 12.Okt.2010, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hilari Klinton doputovala u Beograd, sastala se sa Tadićem

BEOGRAD, 12. oktobra 2010. (Beta) - Američka državna sekretarka Hilari Klinton doputovala je u utorak popodne u prvu posetu Srbiji i susretom sa predsednikom Borisom Tadićem počela seriju razgovora sa najvišim državnim zvaničnicima.

Hilari Klinton je malo posle 15.30 ispred Palate Srbija na Novom Beogradu dočekao predsednik Srbije Boris Tadić nakon čega su otišli na razgovore.

Klinton i Tadić razgovaraće prvo nasamo, a ako 16.15 trebalo bi da im se pridruže i članovi delegacija. Nakon plenarnog sastanka, oko 17 sati, Hilari Klinton i Boris Tadić obratiće se novinarima.

Američka državna sekretarka će potom razgovarati sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem, a tom sastanku će prisustvovati i potpredsednici vlade Božidar Djelić, Ivica Dačić i Mladjan Dinkić. Oko 18 sati predvidjen je razgovor Hilari Klinton sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem, a potom u 18.30 i sa ministrom odbrane Draganom Šutanovcem.

Svi razgovori vode se u Palati Srbija oko koje je primetno pojačano prisustvo policije i žandarmerije, a okolne ulice zatvorene su za saobraćaj kao i za pešake neposredno pre dolaska američke delegacije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klinton: Pregovori pomoć za sve na Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Okt.2010

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton u utorak je u Beogradu kazala kako SAD vide Srbiju kao zemlju koja ima velike potencijale i koja može biti, kako je rekla, ne samo član Evropske unije, nego i lider u Evropi

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Na osiguranju angažovano 5.000 policajaca: Hillary Clinton u posjeti Srbiji

Izvor: Cafe.ba, 12.Okt.2010

Državna tajnica SAD-a Hillary Clinton doputovala je u utorak poslijepodne iz Sarajeva u Beograd, gdje je susretom sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem započela posjet Srbiji, nastavljajući time svoju balkansku turneju započetu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Nastavak na Cafe.ba...

SUSRET S MINISTRIMA I NVO

Izvor: Kurir, 13.Okt.2010, 09:43

BEOGRAD - Posle sastanka s Borisom Tadićem, Hilari Klinton je razgovarala i s premijerom Mirkom Cvetkovićem, ministrima Ivicom Dačićem, Mlađanom Dinkićem i Božidarom Đelićem. Odvojene susrete imala je s Vukom Jeremićem i Draganom Šutanovcem...Klintonova se sinoć u Aeroklubu u Uzun Mirkovoj...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.