HILARI OPTUŽUJE  Znamo da su ruske obaveštajne službe hakovale kompjutere Demokratskog nacionalnog komiteta

Izvor: Blic, 31.Jul.2016, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HILARI OPTUŽUJE "Znamo da su ruske obaveštajne službe hakovale kompjutere Demokratskog nacionalnog komiteta"

Kandidatkinja Demokratske partije za predsednicu SAD Hilari Klinton izjavila je danas da su ruske obaveštajne službe hakovale kompjutere Demokratskog nacionalnog komiteta (DNC) i optužila svojeg republikanskog suparnika Donalda Trampa da pokazuje da podržava ruskog predsednika Vladimira Putina.

"Znamo da su ruske obaveštajne službe hakovale DNC i znamo da su obezbedile da dosta tih mejlova bude objavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i znamo da je Donald Tramp pokazao veoma zabrinjavajuću spremnost da stane uz Putina, da podrži Putina", kazala je Klintonova u intervjuu za "Foks njuz sandej", a preneo Rojters.

Na pitanje da li veruje da Putin želi da Tramp pobedi na izborima za Belu kuću, Klintonova je rekla da ne želi da donosi ishitrene zaključke.

"Ali, mislim da kada se pogledaju činjenice, pokreću se ozbiljna pitanja o ruskom mešanju u naše izbore, u našu demokratiju", rekla je bivša državna sekretarka SAD.

Ona je naglasila da "SAD neće tolerisati to ni od jedne zemlje, a posebno od one koja se smatra suparničkom".

"A Tramp to i ohrabruje i hvali Putina, uprkos nečemu što izgleda kao namera da se utiče na izbore, što mislim da pokreće pitanja nacionalne bezbednosti", navela je Klintonova.

Rojters podseća da je Tramp hvalio Putina, rekavši da je snažniji lider od predsednika SAD Baraka Obame, a prošle nedelje je pozvao Rusiju da iskopa na desetine hiljada mejlova koji su, kako je rekao, "nestali" iz vremena dok je Klintonova bila na čelu Stejt departmenta.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ruski hakeri su krivi za napad"

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2016

Kandidatkinja demokrata za predsednicu SAD Hilari Klinton izjavila je da su ruske obaveštajne službe hakovale kompjutere Demokratskog nacionalnog komiteta (DNC)...Ona je optužila optužila svog republikanskog suparnika Donalda Trampa da pokazuje da podržava ruskog predsednika Vladimira Putina...-...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.