Dačić: Obezbeđenje za Hilari Klinton kao za Medvedeva

Izvor: Studio B, 11.Okt.2010, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Obezbeđenje za Hilari Klinton kao za Medvedeva

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će obezbeđenje američke državne sekretarke Hilari Klinoton tokom njene posete Beogradu biti prvorazredan bezbednosni izazov, kao i obezbeđivanje Parade ponosa.

"Noćas počinju operativne akcije i pripreme za obezbeđivanje Hilari Klinton", kazao je Dačić novinarima u Rači i naveo da će na tom poslu biti angažovano nešto manje policajaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << nego juče povodom Parade ponosa.

Hilari Klinton sutra stiže u Srbiju, a prema njegovim rečima, bezbednost će biti u rangu onoga prilikom posete američkog potpredsednika Džozefa Bajdena i ruskog predsednika Dimitrija Medvedeva.

Tada su pojedine ulice bile zatvorene za saobraćaj i za pešake, sa nekih ulica su bili uklonjeni parkirani automobili, patrolirali su helikopteri, a pripadnici bezbednosnih službi s dugim cevima bili su raspoređeni i na pojedinim krovovima.

Prema nezvaničnim podacima, bilo je angažovano više od 3.000 pripadnika MUP-a i drugih bezbednosnih službi, kao i 200 agenata FBI.

Tokom boravka američke državne sekretarke Hilari Klinton u Beogradu biće preduzete sve mere obezbeđenja prvog stepena, ali policija će se truditi da što manje onemogući kretanje građana, najavljeno je iz MUP-a Srbije.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je agenciji Beta da je u slučaju posete Klintonove reč o obezbeđenju prvog stepena i da će biti preduzete sve mere koje se pod tim podrazumevaju.

Upitan da li jučerašnji neredi mogu na bilo koji nacin da utiču na organizaciju posete i obezbeđenja, on je kazao da je činjenica da je policija izuzetno dobro odradila svoj posao u nedelju, i da će to učiniti i sutra, kada u Beograd dolazi Hilari Klinton.

"Lično mislim da će policija u potpunosti garantovati bezbednost i punu stabilnost u Beogradu", rekao je Veljović.

On je dodao da su predstavnici MUP-a u neposrednoj komunikaciji s predstavnicima američke administracije koji brinu o bezbednosti zvaničnika SAD i da sve ide svojim tokom.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Kod privedenog vođe Obraza nadjen spisak organizatora nereda. 60 odsto uhapšenih iz unutrašnjosti.

Izvor: TV Avala, 11.Okt.2010

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je danas agenciji Beta da je kod privedenog vođe organizacije Obraz Mladena Obradovića nađen spisak osoba koje su trebale da rukovode neredima u Beogradu.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.