Beograd spreman za Klintonovu

Izvor: RTS, 11.Okt.2010, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd spreman za Klintonovu

Poseta Hilari Klinton Beogradu je prvorazredni događaj sa aspekta bezbednosti, rekao ministar policije Ivica Dačić i dodao da je policija spremna za tu posetu.

Zamenik premijera Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će policija biti spremna za sutrašnju posetu američke državne sekretarke Hilari >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Klinton Beogradu i da će za njeno obezbeđivanje biti angažovan veliki broj policajaca.

Dačić je istakao da je poseta Klintonove Beogradu prvorazredni događaj sa aspekta bezbednosti i da već od noćas kreću pripreme i operativno izvođenje akcije njenog dočeka i obezbeđivanja.

On je novinarima u Rači rekao da će biti anagažovan nešto manji broj policajaca nego zbog Parade ponosa, a da će biti primenjene mere bezbednosti kao prilikom poseta američkog potpredsednika Džozefa Bajdena i predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva Beogradu.

Hilari Klinton je treći visoki američki zvaničnik koji posećuje Beograd u poslednjih sedam godina.

Posle ubistva premijera Zorna Đinđića 2003. godine u Srbiji je bio tadašnji državni sekretar SAD-a Kolin Pauel, dok je Beograd prošle godine posetio američki potpredsednik Džozef Bajden.

Klintonova će u Beogradu najpre razgovarati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, a zatim i sa premijerom Mirkom Cvetkovićem.

Tom sastanku prisustvovaće i potpredsednik Vlade Božidar Đelić, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Klitonova će se sastati i sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem, a kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu odbrane, ona će u toku dana razgovarati i s ministrom Draganom Šutanovcem.

Svi sastanci biće održani u Palati Srbija.

Hilari Klinton će pre Srbije posetiti Bosnu i Hercegovinu, a iz Sarajeva će u Beograd stići sutra po podne. Posle Beograda, Klintonova će otputovati u Prištinu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Policajcima veće plate 20 %

Izvor: B92, 11.Okt.2010

Beograd -- Svaki policajac, od ukupno 5.600 koliko ih je juče bilo na ulicama Beograda, dobiti povećanje oktobarske plate za 20 posto, najavio je ministar Ivica Dačić..."Oni su juče jedini bili žrtve", rekao je ministar unutrašnjih poslova...Ministar Dačić je kazao da je više od 250 osoba uhapšeno...

Nastavak na B92...

Marić: NS pozdravlja Klintonovu ako dolazi da podigne Srbiju

Izvor: Blic, 12.Okt.2010, 14:20

Potpredsednik Nove Srbije (NS) Jovan Marić izjavio je danas da ta stranka pozdravlja dolazak američke državne sekretarke Hilari Klinton u Beograd, jer Srbija treba da ima dobre odnose sa svim zemljama sveta, a naročito sa najmoćnijima. ..On je, međutim, na konferenciji za novinare naglasio da ne...

Nastavak na Blic...

KLINTONOVA DOBRODOŠLA AKO NE DOLAZI SA UCENAMA

Izvor: Kurir, 12.Okt.2010

BEOGRAD - Nova Srbija (NS) pozdravila je dolazak američke sekretarke Hilari Klinton u Beograd ali pod uslovom da ne donosi nove pritiske i ucene i ukoliko će njena poseta pomoći Srbiji da se "podigne na noge". Potpredsednik Nove Srbije Jovan Marić rekao je na konferenciji za novinare da je Srbiju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.