Asanž: Glas za Hilari je glas za rat i terorizam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2016, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asanž: Glas za Hilari je glas za rat i terorizam

Osnivač Vikiliksa Žulijan Asanž oštro je danas kritikovao bivšu američku državnu sekretarku Hilari Klinton i potencijalnog kandidata za predsednika SAD, napisavši na Tviteru da će oni koji glasaju za Klintonovu na izborima, glasati za "beskrajni glupi rat" koji podstiče širenje terorizma.

Prema Asanžu, Klintonova je "ratni jastreb s lošim smislom za procenu" koja dobija "emotivni naboj od ubijanja ljudi", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenosi Raša tudej.

Napominjući da ima "godine iskustva sa Hilari Klinton i da je pročitao hiljade njenih diplomatskih telegrama", osnivač Vikiliksa je posebno ukazao na njene "loše političke odluke" koje su, kako kaže, "direktno doprinele" usponu takzvane Islamske države (ID).

Prema njegovim rečima, Klinton je preskočila generale Pentagona povodom Libije, posle čega je "Libija uništena" i postala "uporište ID".

Oružje libijske vojske je pokradeno i stotine tona oružja su prebačene džihdistima u Siriji, naveo je on.

Asanž smatra i da Klintonova nije ništa naučila iz sopstvenih grešaka.

"Nakon što nije ništa naučila iz libijske katastrofe, Hilari je rešila da to isto uradi i u Sirji. Hilarin rat je povećao terorizam, ubio desetine hiljada nevinih civila i unazadio ljudska prava na Bliskom istoku za više stotina godina", ocenio je Asanž.

610
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Asanž: Glas za Hilari je glas za rat i terorizam

Izvor: Studio B, 10.Feb.2016

Osnivač Vikiliksa Žulijan Asanž napisao na Tviteru da će oni koji glasaju za Klintonovu na izborima, glasati za "beskrajni glupi rat" koji podstiče širenje terorizma...Osnivač Vikiliksa Žulijan Asanž oštro je danas kritikovao bivšu američku državnu sekretarku Hilari Klinton i potencijalnog...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.