vivo lansirao novu generaciju telefona na preklop – X Fold+

Izvor: ItRešenja.com, 04.Okt.2022, 09:38

vivo lansirao novu generaciju telefona na preklop – X Fold+

vivo je zvanično predstavio novu verziju X Fold serije telefona na preklop – X Fold+. Model koji je namenjen samo kineskom tržištu, prati dizajnerska rešenja svog prethodnika, i u njegovoj izradi takođe je korišten aluminijum koji se inače koristi u izradi aviona. Ovaj model poseduje mobilnu platformu Qualcomm Snapdragon 8+, prilagođeni sigurnosni čip, jaču bateriju te nezaboravno iskustvo kamere. Pored postojećih plavih i sivih boja, X Fold+ će biti dostupan i u prepoznatljivoj Oriental >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << Red boji.

Poboljšane pametne fukcije i brže punjenje

Nadovezujući se na prethodnu generaciju, X Fold+ sada donosi Qualcomm Snapdragon 8+ mobilnu platformu, u kombinaciji sa vivo prilagođenim čipom za povećanu bezbednost mobilnih uređaja. Čipset ima 4-nanometarski procesor, sa poboljšanim performansama i manjom potrošnjom energije. Kada je reč o trajanju baterije, vivo je povećao kapacitet baterije X Fold+ na 4730mAh, bez povećanja veličine i težine uređaja, što produžava ukupni vek baterije za preko 20%, prema laboratorijskim testovima koje je sprovela kompanija vivo.

Pored veće baterije, X Fold+ se sada puni brže u poređenju sa prethodnim modelom, jer ima 80W žičani i 50W bežični vivo FlashCharge punjač, baš kao i trenutno vodeći evropski model, vivo X80 Pro. Koristeći žičane punjače, baterija se puni od 1% do 70% kapaciteta baterije za samo 18 minuta, a 100% dostiže za samo 35 minuta. Bežična vivo FlashCharge bežična tehnologija omogućava punjenje baterije od skoro praznog do potpunog punjenja za samo 53 minuta.

Pored toga, X Fold+ dolazi sa ekskluzivnim punjačem od galijum nitrida sa dvostrukim USB-C ulazom, koji omogućava punjenje više uređaja, za laku i praktičnu upotrebu u različitim situacijama i prilikama.

120Hz ekran, iznutra i spolja

X Fold+ obezbeđuje poboljšano iskustvo pri korišćenju ekrana, kako iznutra tako i spolja nudeći brzinu osvežavanja od 120 Hz. Unutrašnji ekran od 8 inča, sa rezolucijom od 2160×1916, sa ovim unapređenjem omogućava neometano vizuelno iskustvo pri prelasku sa unutrašnjeg na spoljašnji ekran, kao i besprekoran odgovor kada korisnici upotrebljavaju više aplikacija, igara ili ukoliko reprodukuju video snimke sa velikom brzinom kadrova.

Vredi napomenuti da je vivo X Fold+ opremljen 3D ultrazvučnim čitačima otiska prsta na unutrašnjem i spoljašnjem ekranu koji imaju veću brzinu otključavanja, istovremeno omogućavajući veću bezbednost kao i bolje opšte korisničko iskustvo, bez obzira na uslove okoline.

Na kraju, ali ne manje bitno, veliki unutrašnji ekran nudi poboljšano iskustvo gledanja na podeljenom ekranu za veću efikasnost. To značida korisnici mogu da otvore do dva prozora u prvom planu i podržavaju četiri otvorene aplikacije istovremeno sa dvostrukim prozorima na podeljenom ekranu i do 12 prozora u pozadini. Povrh toga, vivo X Fold+ takođe, podržava takozvani “Speaker Mode”,gde donji deo ekrana može da prikazuje beleške, a gornji PowerPoint prezentaciju, tako da korisnici mogu bežično da prebace sadržaj prezentacije na veći ekran.

Vrhunske fotografije u partnerstvu sa kompanijom ZEISS

Zahvaljujući strateškom partnerstvu sa kompanijom ZEISS, kada je u pitanju obrada fotografije, vivo X Fold+ donosi nove senzore kamere. To uključuje optimizaciju trenutnih optičkih tehnologija, posebno kada je u pitanju unapređena veličina sočiva sa prepoznatljivim ZEISS T* premazom koji smanjuje odsjaj i poboljšava prenos vidljive svetlosti, čime se obezbeđuje poboljšan kvalitet slike i preciznost reprodukcije boja. Optički sistem sada uključuje konfiguraciju sa četiri kamere, uz periskopsku kameru sa 5k optičkim i 60k digitalnim zumom, sa optičkom stabilizacijom slike.

X Fold+ podržava opciju snimanja na unutrašnjem i spoljašnjem ekranu, tako da korisnici mogu da snimaju selfije koristeći glavnu kameru, koja nudi bolju rezoluciju, osetljivost na svetlost i šire vidno polje, čineći selfije još privlačnijim.

Uravnotežen dizajn i nova Oriental Red nijansa boje

X Fold+ prati dizajn svog prethodnika i on uključuje kvadratne i kružne oblike, što ga čini veoma prepoznatljivim uređajem u ovoj kategoriji proizvoda.

Pored osvežene plave i sive boje, X Fold+ dostupan je i u posebnoj i prepoznatljivoj nijansi crvene. vivo je tokom prezentacije istakao da će se ovaj model prodavati isključivo na kineskom tržištu.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.