eVrtić dostupan u 17 gradova i opština Srbije

Izvor: ItRešenja.com, 20.Apr.2019, 03:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

eVrtić dostupan u 17 gradova i opština Srbije

Prijava deteta u predškolsku ustanovu, bez odlaska na šalter, do sada je bila moguća samo roditeljima u Beogradu, Šapcu, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu. Međutim, od ove godine elektronska usluga eVrtić dostupna je u još 13 gradova i opština u Srbiji. Sada će, putem nacionalnog Portala eUprava, roditelji u 17 gradova i opština Srbije moći da obave elektronsku prijavu deteta u vrtiće.

Elektronsko podnošenje prijave se vrši popunjavanjem online obrasca na Portalu eUprava, >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se podaci pribavljaju automatski.

Da podsetimo, usluga eVrtić na Portalu eUprava je omogućena još od maja 2016. godine, kada ju je Grad Beograd omogućio svojim građanima. Do danas je online podneto ukupno oko 35.500 prijava, a kako se navodi u saopštenju eUprave, ova usluga je jedna od prvih elektronskih usluga koja je „pobedila“ papirnu, jer je znatno veći broj roditelja koristio online uslugu umesto klasične.

Tokom aprila meseca potpuno elektronski i besplatan način prijave deteta putem usluge eVrtić biće dostupan za građane Inđije, Smedereva, Beograda, Kragujevca, Beočina, Novog Sada, Kikinde i Svilajnca, a tokom maja i za građane Zrenjanina, Jagodine, Iriga, Sremske Mitrovice, Sombora, Šapca, Vršca, Kruševca, Žablja i Sokobanje. Pomoć pri korišćenju usluge eVrtić i uputstvo za podnošenje elektronske prijave deteta u predškolsku ustanovu dostupni su оvde.

Elektronska usluga upisa dece u predškolske ustanove dostupna je u periodima konkursa po gradovima:

Izvor: PC Press

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.