eReader za samo deset evra!?

Izvor: B92, 11.Okt.2012, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

eReader za samo deset evra!?

Amazonov Kindle je izlaskom nove verzije postao pristupačniji nego ikad, ali se i 60-ak evra za osnovnu verziju vodećeg svetskog eReadera čini kao velika suma u odnosu na novog igrača na tržištu - txtrBeagle čija je osnovna karakteristika cena od neverovatnih 9,90 evra!

"Bigl" stiže iz Nemačke, ima jedinstveni tržišni model u svojoj niši, jer je plan da se distribuira preko mobilnih operatera, a iako je prilično ogoljen proizvod trebalo bi da ispuni osnovne potrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudi koji žele da čitaju e-knjige na uređajima sa e-Ink ekranima.

Biglov ekran rezolucije 800x600 je, doduše, nešto manji od konkurencije - 5 inča, o osetljivosti na dodir ili pozadinskom osvetljenju nema ni govora, a kapacitet memorije je "samo" 4GB.

I napajanje je drugačije nego kod konkurencije, pa "Bigl" radi na dve obične AAA baterije, koje bi prema rečima proizvođača trebalo da potraju i do godinu dana.

Ono što će mnogima zasmetati jeste izostanak uobičajenih bežičnih veza 3G ili WiFi. Jedini način za prebacivanje podataka na "Bigl" je logičan s obzirom na način prodaje - "Bluetooth" konekcija sa Android ili iOS "pametnim telefonom".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

eReader za samo deset evra!?

Izvor: ItRešenja.com, 12.Okt.2012, 13:22

Amazonov Kindle je izlaskom nove verzije postao pristupačniji nego ikad, ali se i 60-ak evra za osnovnu verziju vodećeg svetskog eReadera čini kao velika suma u odnosu na novog igrača na tržištu – txtrBeagle čija je osnovna karakteristika cena od …The post eReader za samo deset evra!? appeared...

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.