Zynga posredno tuži Google

Izvor: B92, 05.Avg.2011, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zynga posredno tuži Google

Kompanija Zynga rešila je da tuži Vostu, svog brazilskog konkurenta.

Kompanija poznata po igrama kao što su FarmVille i CityVille tužila je brazilsku kompaniju Vostu, koja stoji iza igara za koje Zynga tvrdi da su kopije njihovih naslova.

"Da razjasnimo, jedno je biti inspirisan Zynag igrama, ali je potpuno druga stvar kopirati sve glavne karakteristike naših proizvoda. Želimo dobrodošlicu Vostuu u arenu društvenih igara, ali nesumnjivo kršenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << našeg kreativnog rada nije prihvatljiva poslovna strateija, to je kršenje zakona", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Vostu je ove navode negirao, i rekao da je i sama Zynga bila meta sličnih optužbi.

Ova tužba sama po sebi ne bi bila čudna, međutim Zynga je odlučila da tuži i društvenu mrežu na kojoj su sporne igre plasirane - Orcut.

Orcut je u vlasništvu kompanije Google, koja je i jedan od investitora Zynge.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.