Zlatni lav u rukama Roja Andersona

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Sep.2014, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatni lav u rukama Roja Andersona

VENECIJA - Zlatni lav uručen je sinoć Šveđaninu Roju Andersonu za film "A pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence" na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.

Primajući nagradu Anderson je rekao da je italijanski neorealistički film "Kradljivci bicikala" ostvarenje koje je na njega jako uticalo.

Radnja tog ostvarenja se odigrava u savremenoj Švedskoj, a prati dvoje ljudi koji bezuspješno pokušavaju da prodaju vampirske zube i druge predmete za prerušavanje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Srebrni lav za najboljeg reditelja uručen je Andreju Končalovskom iz Rusije za skoro nijemi film "The Postman's White Nights", a glumci Adam Drajver i Alba Rorvaher dobili su nagradu za glumu u filmu "Hungry Hearts".

Veliku nagradu žirija osvojio je dokumentarac Džošue Openhajmera o nasljeđu masakra u Indoneziji "The Look of Silence".

Žiri, kojim je predsjedavao kompozitor Aleksander Depla, odlučio je da nagradi scenario za ostvarenja "Tales", o seriji priča koje se događaju u Teheranu, dok je turski reditelj Kan Miždedži dobio specijalnu nagradu za dramu "Sivas".

Filmski festival u Veneciji je najstariji međunarodni filmski festival u svijetu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.