Želite glasniju muziku? Ovaj zvučnik samo treba da zakotrljate VIDEO

Izvor: B92, 04.Sep.2018, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Želite glasniju muziku? Ovaj zvučnik samo treba da zakotrljate VIDEO

Bang & Olufsen Edge je bežični zvučnik visok pola metra koji želi da bude u središtu pažnje, a sigurno će i vlasnika da stavi u centar pažnje zbog cene od 3.250 evra.

Bang & Olufsen poznat je po skupim i kvalitetnim zvučnicima, a upravo je takav i BeoSound Edge.

Njihov bežični zvučnik izgleda poput futurističkog metalnog točka, a u dizajnu su bili inspirisani britanskom kovanicom od jedne funte, pa kažu da proporcijama savršeno odgovara.

Predstavili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su ga na sajmu IFA u Berlinu.

Naime, zvučnik može da bude na podu ili obešen o zid. Može da pušta muziku iz raznih izvora (Bluetooth, Chromecast, Apple AirPlay 2).

Najzabavnija stvar kod njega je da samo treba da ga lagano zakotrljate napred ili nazad ako želite da pojačate ili stišate zvuk.

Koristi ugrađen žiroskop i akcelerometar kako bi prepoznao pokret, a tu je i opruga koja će da ga vrati u središnji položaj. Senzori će prepoznati kad ste mu se približili, pa će kontrolne tipke da zasvetle.

U pola metra kruga smestili su ceo set zvučnika sa šest pojačala, ali i njihov “aktivni bas port”, koji će se otvarati kako pojačavate zvuk, kako bi vam pružio još snažniji bas.

Zvučnik ima opciju da muziku pušta na obe strane, ali možete da birate koja će da bude aktivna strana, kako biste sa druge strane mogli normalno da razgovarate.

Inače, ovakav će zvučnik koštati 3.250 evra, a u prodaju kreće u novembru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.