Zbog ubistva srpskog vojnika uhapšen Ibro Turajlić

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2014, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog ubistva srpskog vojnika uhapšen Ibro Turajlić

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uhapsili su Ibru Turajlića zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv srpskog ratnih zarobljenika na području opštine Čapljina 1992. godine.

Hapšenje je izvršeno danas na području Mostara prema nalogu tužioca Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH.

Turajlić je osumnjičen da je kao pripadnik Teritorijalne odbrane u junu 1992. godine na području Počitelja ubio zarobljenog pripadnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Vojske Republike Srpske, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Postupajući tužilac će, nakon ispitivanja osumnjičenog, uputiti Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane, koje će uključivati zabranu njegovog sastajanja sa svjedocima i osumnjičenima u ovom predmetu.

Tužilaštvo BiH nastavlja istragu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Izvještaj za ratni zločin nad Srbima u Čapljini

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Sep.2014, 12:58

TREBINJE - Trebinjska policija podnijela je danas Tužilaštvu BiH izvještaj protiv jednog lica zbog sumnje da je počinilo ratni zločin nad licima srpske nacionalnosti 1992. godine na području opštine Čapljina, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje...U saopštenju se navodi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.