Završen Siemens CEE Press Award 2016

Izvor: ItRešenja.com, 30.Sep.2016, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen Siemens CEE Press Award 2016

Najveće i najeminentnije regionalno novinarsko takmičenje – Siemens CEE Press Award 2016, u kojem su učestovali predstavnici medija iz zemalja Centralne i Istočne Evrope, završeno je svečanom dodelom nagrada koja je održana u Siemens City-u  u Beču. Od 147 novinarskih prijava iz svih zemalja učesnica, Siemens je nagradio tri najbolja rada u regionu.

Glasovima stručnog žirija iz svake od zemalja učesnica, pobednici Siemens CEE Press Award 2016 su Ulrike Moser-Wegscheider, >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << nagrađena za članak objavljen u biznis magazinu Trend, Austrija; Oraan Marculescu, nagrađen za rad objavljen u Stiinta si Tehnica, Rumunija i Nataša Koražija, nagrađena za tekst objavljen u izdanju Časnik Finance, Slovenija.

Dodeli nagrada u Beču prisustvovali su i pobednici iz Srbije, Jelena Aleksić, nagrađena za tekst “Koliki je IQ srpskih gradova” objavljen na portalu “Novog magazina”, Zoran Mirković, novinar agencije “Tanjug”, za tekst “Pametni gradovi” i Miljan Vitomirović, iz produkcije NS media, za prilog “Pametno domaćinstvo, IOT”, emitovan na RTV Pink.

Siemens CEE Press Award 2016 održan je u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji, sa ciljem da okupi predstavnike medija iz regiona i podstakne ih u istraživanju na temu – Inteligentna infrastruktura. Organizovanjem ovog takmičenja Siemens je želeo da razmeni iskustva sa regionalnim novinarima i podrži ih u njihovoj potrazi za  rešenjima za održivu budućnost naših gradova.

“Na kraju takmičenja, sa ponosom možemo da kažemo da smo veoma zadovoljni činjenicom da je Siemens CEE Press Award 2016 ispunio postavljene ciljeve. Odziv predstavnika medija bio je izvanredan, i štaviše, uspeli smo da stvorimo pravu regionalnu sinergiju u obrađivanju tema koje su neizostavni deo savremenog života i budućnosti ispred nas. Kao lider u oblasti tehnologije, Siemens je u najvećoj meri uključen u svaku inicijativu koja može da pomogne u stvaranju održive budućnosti. Kroz ovo takmičenje želeli smo da odamo priznanje i ulozi koju mediji imaju u ovoj oblasti. U ime Siemens-a, želeli bismo da čestitamo pobednicima i zahvalimo svim učesnicima na njihovom značajnom doprinosu.”- izjavila je Katharina Swoboda, rukovodilac odeljenja korporativnih komunikacija za Austriju i centralno istočnu Evropu.

Glavna nagrada za tri regionalna pobednika biće trodnevno studijsko putovanje u London i poseta Crystal-u, najvećoj svetskoj izložbi o budućnosti gradova. Tokom posete Crystal-u, Siemens-ovoj incijativi za održive gradove, nagrađeni predstavnici medija biće u prilici da istraže načine na koje možemo kreirati bolju budućnost za naše gradove. Oni će pogledati najveću izložbu posvećenu urbanoj održivosti, budućim trendovima, izazovima i rešenjima.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.