Zaustavite “curenje” memorije u Firefox-u

Izvor: Baguje.com, 05.Jun.2011, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaustavite “curenje” memorije u Firefox-u

Sve od vašeg pretraživača pa do bezopasnog widget-a na Vašem desktopu samo 'sisaju' vašu RAM memoriju. Surfanje savremenim Internetom bez memorije je jako sporo a rad sa otvorenih više tabova je ne zamisljivo, da ne pričamo o gledanju videa. Iako danas skoro svaki nov računar ima min 2 GB ima još dosta nas koji nismo u prilici da kopimo nov računar ili na poslu imamo računar koji je kupljen za vreme Tita. Firefox kao i svaki drugi web pretraživač 'jede' memoriju čak i kada je pokrenut >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << u stanju mirovanja. Firefox Plumber je alatka za desktop koja se brine da voda ne curi iz Firefoxa. Rizone3 koji je ravijo ovu aplikaciju tvrdi da sa otvorenih 20 tabova memorija je spala sa 185 MB na fascinatnih 4 MB. Aplikacija nema interfejs, sve što je potrebno da uradite, jeste da aplikaciju skinete, odpakujete i pokrenete. Mala lisica će Vam se nalaziti u donjem desnom uglu i dokle god je ona uključena curenje memorije neće biti. Ukoliko želite da Vam se aplikacija pokreće automatski uz Windows potrebno je da aplikaciju stavite u startup sekciju koju možete naći u Start meniju.
Download Firefox Plumber
Slični postovi:Kako da smanjite potrošnju memorije za Firefox veb brauzer? Firefox Weave menja ime u Firefox Sync Google Chrome jede za doručak Firefox i Internet Explorer

Post "Zaustavite 'curenje' memorije u Firefox-u" je objavio Mr.Tess za sajt Baguje.COM, dana 5. 06. 2011.
Kategorije: Firefox, Veb brauzeri | Tagovi: memorija, plumber



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.