Zašto je haker prestižno zanimanje u Kini

Izvor: Informacija.rs, 24.Maj.2013, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je haker prestižno zanimanje u Kini

Kinezi su već izvesno vreme poznati kao stručnjaci za hakovanje. Ono što je manje poznato da je hakovanje skoro epidemijska pojava u ovoj zemlji koja prožima sve delove društva. Kina je godinama dežurni krivac za hakerske napade na američke vladine agencije i kompanije. Uvreženo je mišljenje da je kineska vlada jedina koja se u ovoj zemlji aktivno bavi hakovanjem, posebno iz razloga što je zvaničan stav kineskih vlasti da su ovakve nelegalne aktivnosti izričito zabranjene kineskim zakonima. Ali izgleda da to nije ni blizu istine.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

DOBRA PLATA I STATUS: Haker je prestižno zanimanje u Kini!

Izvor: Kurir, 24.Maj.2013

Hakovanje je sveprisutno u Kini, od krađe podataka od stranih vlada preko špijuniranja konkurencije do špijuniranja građana kako bi se otkrili oni koji su protiv vlasti..Kinezi su već izvesno vreme poznati kao stručnjaci za hakovanje. Ono što je manje poznato da je hakovanje skoro epidemijska...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.